Kim Andersson var en av de bättre i det svenska laget.
1 av 3
Kim Andersson var en av de bättre i det svenska laget. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Sverige vann med 24-21 mot Polen.
3 av 3
Sverige vann med 24-21 mot Polen. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Sverige vann ödesmatchen - nu lever drömmen

Sverige besegrade stornationen Polen med 24-21 i ett kokande Scandinavium.


När är nästa match?

Världsmästerskapet fortsätter på lördag för svensk del. Då är det dags för den första omgången i mellanrundan mot Serbien.

Redan dagen efter är det ny match mot Kroatien innan den sista omgången i den mellanrundan avgörs på tisdag. Danmark står för motståndet då.

GÖTEBORG. Efter den usla insatsen mot Argentina tidigare den här veckan krävdes det en seger av Sverige mot stornationen Polen för att hoppet om en plats i semifinalen skulle leva.

Redan efter 40 sekunder gjorde Dalibor Doder det första svenska målet. Efter det släppte Sverige knappt ledningen i den svängiga matchen och ledde med 14-12 i halvtid.

Den jämna matchen fortsatte men punkterades med fyra minuter kvar när Jonas Källman gjorde 24-21 - som också blev slutresultatet.

- Den här glöden måste vi visa varje match annars räcker vi inte till. Jag måste säga att det är en jävla lättnad att vi får med oss två poäng. Efter missen mot Argentina känns det här fantastiskt, säger Kim Andersson till TV4.

I och med vinsten får det svenska laget med sig två poäng till det andra gruppspelet - och hoppet om en semifinalplats lever.

- Vi var hungriga och kämpade till sista blodsdroppen. Nu tar vi med oss den här känslan till nästa gruppspel, säger Jonas Larholm efter matchen.

/
/
/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!