Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han kan ta över MMA-förbundet

- 24/01/2011, 12:17 -
1 av 2

Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

2 av 2

morningstar.se

George Sallfeldt arbetar som VD och är föreslagen att efterträda August Wallén som ordförande i Svenska MMA-förbundet.

Valberedningen har nu lämnat sitt förslag till ny ordförande i Svenska MMA-förbundet efter att August Wallén meddelat att han inte ställer upp för omval.

Som ny ordförande föreslår man den 38 år gamle George Sallfeldt som närvarande är sakkunnig i Kampsportsdelegationen, den statliga myndighet som beviljar alla tillstånd för kampsportsmatcher.

- Att vara ordförande för SMMAF för med sig både ett stort ansvar och kräver ett stort engagemang och jag känner mig hedrad över att vara föreslagen, säger Sallfeldt till Kampsport24.

Sallfeldt säger också att han måste lämna sitt uppdrag i Kampsportsdelegationen om han väljs till ordförande.

Sin egen kampsportsbakgrund har han i kyokushin där han varit landslagsmedlem, instruktör samt ledamot i förbundsstyrelsen.

Vill göra sporten mer accepterad

Sallfeldt säger att MMA har vuxit oerhört snabbt på bara 15 år och att man nu står inför nya utmaningar.

- Nu när sporten är etablerad, både juridiskt och idrottsligt, tycker jag att det framtida arbetet med Svensk MMA bör handla om att få sporten mer intressant för gemene man.  En ökad närvaro i ”mainstream” skapar förutsättningar till intäkter vilket i sin tur ger våra svenska idrottare bättre möjligheter på lång sikt, säger han.

”Valberedningen anser att George Sallfeldt är en bra kandidat till ordförandeposten på grund av hans långa erfarenhet från idrotten i kombination med en djup kunskap om kampsportens juridiska förutsättning samt hans breda kontaktnät inom näringslivet”, skriver valberedningen i sin motivering.

Till vardags arbetar Sallfeldt som VD för fondanalysföretaget Morning Star.