Måndag 3 Okt
Stockholm

"Sarah Palin är riktigt bra runkmaterial"

Tracy Morgan med bland annat Charles Barkley under sändningen.
1 av 3
Tracy Morgan med bland annat Charles Barkley under sändningen. Foto: Youtube
Morgan är en av USA:s mest erkända komiker.
2 av 3
Morgan är en av USA:s mest erkända komiker. Foto: Dan Steinberg/AP/SCANPIX
Sarah Palin.
3 av 3
Sarah Palin. Foto: Ed Reinke/AP/SCANPIX

Den kontroversielle skådespelaren, Tracy Morgan, lade under torsdagsnatten ny ved på den växande könskrigsbrasan som omger sportvärlden och dess manschauvinistiska kommentatorer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEW YORK. Inför den förmodade stormatchen mellan jättesatsande Miami Heat och New York Knicks under nattens NBA-match sändes det ett införprogram i den amerikanska tevekanalen TNT.

Det skulle spelas en match som hade alla ingredienser att bli en underhållande drabbning. Men den föregicks av ännu en könskrigsrelaterad kommentar.

Det var humorkungen Tracy Morgan som under en livesändning fällde den mindre smickrande kommentaren, när han av programledaren Kenny Smith fick frågan:

– Vem skulle du välja, Sarah Palin eller Tina Fey?

Tina Fey är en av USA:s största kvinnliga komiker, som blev rikskändis när hon under valkampanjen 2008 gjorde stor succé med sin imitation av den dåvarande vicepresidentkandidaten. Samtidigt är Fey kollega med Tracy Morgan på den heta komediserien 30 Rocks.

Några sekunder efter att Morgan fick frågan, kom det kontroversiella svaret:

– Låt mig säga en sak om Sarah Palin. Hon är riktigt bra runkmaterial. Glasögonen och allt det där, fantastiskt att masturbera till, sade Morgan och fick kanalen TNT att inom loppet av endast ett par minuter lägga upp följande ursäkt.

– Det är olyckligt att Morgan visade upp en sådan bristande omdömesförmåga med sina malplacerade kommentarer, sade TNT:s talesman, Jeff Pomeroy.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.