Tisdag 21 Sep
Stockholm

Dopingskandalerna breder ut sig

Hedman erkänner nu att han har dopat sig.
1 av 2
Hedman erkänner nu att han har dopat sig. Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX
2 av 2

Magnus Hedman bekände för TV4 att han dopat sig. Nu varnar Riksidrottsförbundet att fler svenska idrottsmän och kvinnor kan fällas efter att ha intagit olagliga preparat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fler dopade

Mängder av stora idrottsmän och kvinnor har fått sina karriärer förstörda efter att de intagit olagliga preparat. Snabbt till tanke dyker Diego Maradona upp efter att han åkte fast under fotbolls-VM 94.

Även svenskan Ludmilla Engquist fick sin image förstörd efter att det uppdagats att hon fuskat med tillväxthormoner. Nu gick även den tidigare landslagsmålvakten ut och bekände att han tagit olagliga preparat, men i den tidigare AIK:aren ska detta endast skett efter sin professionella karriär.

STOCKHOLM. Riksidrottsförbundet varnar nu för att en stor mängd svenska elitidrottare kan komma att straffas efter att ha visat upp positiva dopingresultat.

Enligt en rapport som SVT tagit del är det många svenske elitidrottare som genom kosttillskott kan ha fått i sig olagliga preparat.

– Det finns dålig kontroll av vad kosttillskott egentligen innehåller. Den enda undersökningen som ha gjorts visade till och med att många preparat var felmärkta, säger Peder Mathiasson från RF:s dopingkommission.

Mycket tyder nu alltså att det kan vara en rad stora svenskar som kommer göra bland annat Ludmilla Engquist och Magnus Hedman sällskap som sportkändisar som tagit det förbjudna steget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela