1 av 3
- Foto: Gianni Chiaramonti/AP/SCANPIX
Robert Kubica var med om en våldsam rallyolycka i söndags.
2 av 3
Robert Kubica var med om en våldsam rallyolycka i söndags. - Foto: Silvio Fasano/AP/SCANPIX
Robert Kubica kan vara tillbaka om några månader.
3 av 3
Robert Kubica kan vara tillbaka om några månader. - Foto: Roberto Ruscello/AP/SCANPIX

Kubica tillbaka snabbare än väntat

"Han är definitivt borta i några månader", säger Renaults teamchef.


Kan behöva opereras igen

Robert Kubica opererades under månaden. Men det kan ha varit det första av många gånger som han tvingas gå under kniven.

Renault konstaterade att han har flera skador som kan behövas opereras, men än är ingenting säkert.

– Läkarna kommer att besluta över hur de kommer behandla hans arm- och axelfraktur. Robert kan komma att behöva opereras igen, men inte förrän ett par dagar, säger stallet i ett uttalande.

ANDORA. Robert Kubicas tillfrisknande kommer gå snabbare än väntat - och han slipper med all förmodan att amputera sin vänstra arm.

Renault-föraren bröt det vänstra lårbenet, skadade huvudet och fick flera inre skador när han kraschade rakt in i en kyrka i rallyt Ronde di Andora i söndags.

Men värst var det med hans vänstra arm, som uppgavs vara i strimlor.

Amputation var inte otänkbart, enligt läkarna. Men förarens stall menar annorlunda dagen efter att han opererats.

- När du råkar ut för en krasch som Robert gjorde i söndags förutspår alltid läkarna värsta tänkbara scenario. Han är definitivt borta i några månader men återhämtningen kommer att gå fortare än ett år, säger Renaults teamchef Eric Boullier till BBC.

Potentiella ersättare

Nu är diskussionerna kring vem som kommer ersätta Kubica i full rullning. Medan Bruno Senna och Romain Grosjean står som reservförare menar andra att italienaren Vitantonio Liuzzi ska hämtas in.

Även tysken Nico Hülkenberg och finländaren Kimi Räikkönen är aktuella.

- Vi har redan börjat fundera och arbeta med en reservplan men vi har inte fattat något beslut än. Vi måste vänta och se hur länge skadan håller honom borta. Handlar det om en kort period tar vi in någon av våra reservförare men blir han borta länge så får vi se över det igen, säger Boullier.

/
/
/
/
/
F1
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två svenskar till NBA-draften

Golfstjärnan opererad – missar major

3 timmar sedan
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.