Torsdag 15 Apr
Stockholm

Madadi mot UFC-veteran

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Reza Madadi hoppas gå match mot en meriterad britt  i nästa Superior Challenge.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Reza Madadi

Ålder: 30 år
Vikt: 70 kilo
Längd: 179 centimeter
Bor: Stockholm
Record: 10-2
Bakgrund: Flerfaldig svensk mästare i fristilsbrottning

Om man vill möta en specifik motståndare kan det vara en idé att be om matchen offentligt.

Det är precis vad Reza "Mad Dog" Madadi (10-2) har gjort.

"Let me fight against Paul Kelly in Superior Challenge Babak", skriver Madadi i en status på Facebook.

Önskningen är riktad till Superior Challenges VD, Babak Aghavali och syftar på britten Paul Kelly (11-4) som just fick lämna UFC.

- Jag vill möta någon som är bra och jag vill mäta mig bland hajarna. Det känns som att Paul Kelly uppfyller de kraven med ett record på 5-4 i UFC. Det vore en bra skalp, men det återstår att se om matchen bli av, säger Madadi till Kampsport24.

Kelly förlorade mot Donald Cerrone på UFC 126 så sent som för ett par veckor sedan. Det gjorde att 26-åringen fick lämna organisationen efter nio matcher.

Träninsläger i Texas

För närvarande befinner sig Madadi på ett åtta veckor långt träningsläger i Texas. Där hjälper han Kamal Shalorus inför dennes match mot Jim Miller på UFC 128 i mars.

- Han är en fighter av världsklass så det är roligt att sparras med honom hela tiden och mäta sin nivå. Vi har båda nästan samma stil. Brottare i grund och botten och sedan mycket aggresiva i vårt game, säger Madadi om sin träningskompis.

Madadi säger att nivån på träningen i USA inte är mycket högre än i Sverige. Skillnaden är däremot att det finns fler duktiga utövare att sparras med. Deras beryktade fysträning är han inte heller särskilt imponerad över.

- Min fysträning hemma i Sverige är redan världsklass. Jag kan garantera att inte många kan jämföras med min tränare Boris, säger han.

En viss skillnad är det dock på träningen.

- Här har du en boxningstränare som kommer och jobbar enbart med dig. Sedan har du tränare i brasiliansk jujutsu och allt annat. Det saknar vi hemma och det är för att sporten är ganska ny i Sverige, säger Madadi.

Superior Challenge 7 går den 30 april i Hovet och får Madadi som han vill möter han Kelly i en match om det vakanta bältet i lättvikt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela