Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tillbaka efter knäskadan

- 18/02/2011, 22:33 -

Diego Gonzalez förbereder sig hos Xtreme Couture inför comebacken.

Den 30 april går Diego Gonzalez (13-4) match på Superior Challenge 7 i Hovet.

Matchen blir 26-åringens första sen i mars förra året då han förlorade mot veteranen Akihiro Gono i Japan.

- Ni kan aldrig förstå hur skönt det känns. MMA är verkligen mitt liv. Allt jag gör handlar om träning och det här är något jag verkligen brinner för, säger Gonzalez till Kampsport24 om comebacken.

Svår knäskada

Inför matchen mot Gono hade Gonzalez slitit av korsbandet. Sen dess har han ägnat sig åt rehabilitering men är nu äntligen helt återställd.

- Det har varit en lång väg men jag är på banan igen. Jag måste fortsätta underhålla knät men jag kör på 100 procent. Jag har verkligen lagt ner tid på det så det ska vara bra nu, säger han.

Enligt sjukgymnasten ska Gonzalez knä vara helt återställd men han säger att det till en början var svårt att tänka bort den gamla skada.

Vad lärde du dig i matchen mot Gono?

- All erfarenhet är bra, speciellt mot sådant motstånd. Utan att komma med några ursäkter så hade jag verkligen en dålig dag eftersom korsbandet var av. Men jag kände samtidigt att jag hör hemma på den nivån.

Inför sin kommande match tränar Gonzalez i Las Vegas på den stjärnspäckade klubben Xtreme Couture. I sin egen viktklass har han bland annat UFC-stjärnan Martin Kampmann samt Mike Pyle, Jay Hieron, John Alessio och Amir Sadollah att träna med.

- Träningen är hård och intensiv vilket passar mig alldeles utmärkt. Nivån här är helt otrolig. Jag har även kört grappling hos Sergio Penha som har sjunde dan i brasiliansk jujutsu. Det finns nog inget i grapplingväg han inte kan, säger Gonzalez.

Vill visa fansen

En motståndare är klar för Superior Challenge 7 men Gonzalez säger att kontraktet ännu inte är påskrivet. En sak kan han i alla fall lova fansen.

- Jag vill visa att jag verkligen är tillbaka och att jag är någon att räkna med i MMA-världen samt så klart underhålla, säger han.

Gonzalez debuterade år 2002 och rankas som en av de bästa welterviktarna i Europa. Under karriären har han bland annat mött Dan Hardy två gånger.