Charley Engelfried.
Charley Engelfried. - Foto: Mark Ylen

CHOCKEN: Tonåring dog efter brottningsmatch

Charley Engelfried dog av hjärtstillestånd efter att han vunnit en brottningsmatch i den amerikanska delstaten Oregon.


SILVERTON. Under en brottningsturnering i början av februari i staden Silverton i Oregon hade Charley Engelfried, 17, just vunnit en match.

Engelfried hann skaka sin tränares hand och var på väg av mattan när han kollapsade.

Han blev snabbt omhändertagen av tränaren och en ledig ambulanssjukvårdare som befann sig på platsen. Engelfried fördes snabbt tills sjukhus men dödförklarades vid ankomsten.

- Han dog när han gjorde vad han älskade mest. Han såg fram mot sin match och vann på fall, säger hans mamma i ett uttalande till KGW.

Efteråt konstaterade läkare att han drabbats av hypertrofisk kardiomyopati, HCM, vilket tros vara den vanligaste orsaken till plötsligt hjärtdöd hos unga idrottare.

Engelfried gick första året på Dallas High School.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Warren till OS
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.