1 av 2
- Foto: themauler.com
2 av 2
- Foto: Jeff Chiu

"Gustafsson kommer att vinna storslaget"

UFC-stjärnan Phil Davis tror på sin träningskompis Alexander Gustafsson under helgens UFC 127.


Alliance MMA

Hos klubben i San Diego tränar förutom Phil Davis och Alexander Gustafsson kända namn som Dominick Cruz, Travis Browne och Brandon Vera.

Phil Davis (8-0) har vunnit fyra matcher i UFC, bland annat mot Alexander Gustafsson (10-1).

Efter deras möte i Abu Dhabi i april förra året började de prata och Davis erbjöd Gustafsson att träna med honom i USA.

Gustafsson nappade på erbjudandet och har sen dess varit på flera läger hos Alliance MMA i San Diego där Davis är en av stjärnorna.

– Ända sen han började träna här har det varit en ögonöppnare eftersom han är så bra stående. Han är riktigt bra, säger Davis till MMAfighting om svensken.

Inför helgens match mot James Te Huna (12-4) har Gustafsson tillbringat en dryg månad i San Diego och träningskompisen verkar säker på hur det kommer att gå under UFC 127.

– Jag tror att Alexander Gustafsson kommer att vinna storslaget. Jag tror att han kommer att krossa Te Huna. Helt enkelt krossa honom, säger Davis.

Amerikanen säger även att han tror att många nog inte förstår vilken kapacitet Gustafsson har trots imponerande segrar mot Jared Hamman och Cyrille Diabate.

UFC 127 avgörsi Sydney natten till söndag svensk tid. Gustafssons match är en av de som sänds på ION TV före huvudsändningen.

Närmast för Davis väntar en match mot Antonio Rogerio Nogueira den 26 mars. Gustafsson kommer säkert hjälpa sin kompis inför den matchen.

/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!