1 av 5
- Foto: Esther Lin/Strikeforce
2 av 5
- Foto: Esther Lin/Strikeforce
3 av 5
- Foto: Esther Lin/Strikeforce
4 av 5
- Foto: Esther Lin/Strikeforce
5 av 5
- Foto: Esther Lin/Strikeforce

Henderson mästare igen

Veteranen Dan Henderson slog ut mästaren Rafael "Feijao" Cavalcante. Se avslutningen hos Kampsport24.


Hela resultatet

Det fullständiga resultatet från nattens gala finns hos MMABloggen.

Att vara över 40 år gammal behöver inte betyda att man har gjort sitt i världstoppen. Det är Dan Henderson (27-8) ett levande bevis på.

Henderson som fyller 41 år i augusti ställdes i natt Rafael "Feijao" Cavalcante (10-3) i Columbus. Matchen gällde Strikeforces mästarbälte i lätt tungvikt.

Började dåligt

Matchen började dock inte bra för Henderson som tidigt blev nedslagen. Amerikanen vände dock situationen snabbt och kunde återhämta sig i Feijaos guard.

Trots ett underläge i storlek var det Henderson som med sin bakgrund i grekisk-romersk brottning som kunde ta matchen till klinch och ta ner Feijao.

Stående verkade Feijao ha stor respekt för Hendersons slagstyrka och släppte inte riktigt loss. I inledningen av den tredje ronden fick så Henderson läge för sin högerhand och slog ner mästaren som åkte i golvet med en hård duns.

På marken fortsatte Henderson att slå tills domaren hoppade in för att bryta matchen. En överlycklig Henderson hoppade då upp på buren och firade sin seger.

Många titlar

Henderson inledde sin karriär 1997 och har mött många av sportens största. Han har tidigare varit dubbel mästare i PRIDE samt vunnit turneringar i UFC och Rings, nu är han även mästare i Strikeforce.

 – Inför matchen pratade alla om bältet. Men jag tänkte inte på det förrän nu. Det blir definitivt en ära att försvara titeln. Jag satte slaget och hoppade på honom. Han började återhämta sig, men jag satte ett par till bra slag, sa Henderson direkt efter segern.

För Henderson har bältet även en speciell betydelse.

 – Det var ett tag sedan jag var mästare och det här bältet betyder definitivt mest. Jag är 40 år gammal men där inne kände jag att jag fortfarande kan tävla med de bästa, sa han.

Henderson sa också att han gärna vill gå match igen i början på sommaren. Ingen titelutmanare är ännu utsedd.

Coenen försvarade bältet

Mästarinnan Marloes Coenen (19-4) fick en tuff match mot inhopparen Liz Carmouche (5-1).

Efter tre ronder låg den favorittippade Coenen klart efter i poäng och hade flera gånger varit nära att bli avslutad med slag på marken.

Hennes utmärkta grappling fick hon inte heller mycket användning av förrän hon fick läge för att låsa in en triangel i den färde ronden.

Därifån hade Carmouche ingen möjlighet att ta sig loss och hon fick se sig.

Coenen behöll bältet sa efteråt att hon nu vill möta den ursprungliga motståndaren Miesha Tate (11-2) som skadade sig inför deras planerade möte.

Se ett sammandrag från galan nedan.

/
/
/
/
MMA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!