Onsdag 14 Apr
Stockholm

Bengtsson gör comeback

OS-brottaren Eddy Bengtsson är tillbaka ett år efter knockouten. Nu vill han bevisa att han har vad som krävs.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
THE ZONE FC 9

Galan har namnet "Unbreakable" och går i Lisebergshallen den sjunde maj.

Sen tidigare är det klart att Martin Svensson (7-2) möter Paul Reed (16-8-1) om bältet i fjädervikt.

Mer information finns på organisationens hemsida.

I ett pressmeddelande i dag meddelade arrangören att tungviktaren Eddy Bengtsson (3-2) är bokad för att gå match den sjunde maj i Göteborg.

The Zone FC 9 går Bengtsson sin fjärde match i organisationen trots att många trodde att han lagt handskarna på hyllan.

Senast han gick match mötte han Aleksander Emelianenko (17-4) i Moskva.

Då blev Bengtsson knockad av matchens första slag efter endast 40 sekunder och många frågade sig om han hade vad som krävdes för att lyckas i MMA.

– Jag klappade jag ihop totalt mentalt och gjorde bort mig i mina och andras ögon. Tävlingen var så mycket större än vad man kan föreställa sig. Det var fyra svenskar på plats och 10000 ryssar som alla ville se mig förlora. Jag har aldrig varit med om det tidigare. Jag visste inte hur jag skulle tackla det. Jag har lärt mig mycket av det, säger Bengtsson i pressmeddelandet.

I comebacken har han därför mycket att bevisa.

– Jag vill bevisa för mig själv och alla andra. Jag vill gå upp i buren och leverera. Ingen idrottsman vill avsluta sin karriär på det sättet, säger Bengtsson.

Många meriter

Den OS-meriterade Bengtsson har hunnit bli 31 år gammal och la ner brottarkarriären år 2007. Då drabbades han av en depression men hittade en ny passion i MMA och submisison wrestling.

Bengtsson vann sina första tre MMA-matcher och han även med att ta medalj på VM samt bli svensk mästare i submisson wrestling.

Sedan valde Bengtsson att ta två matcher i Ryssland mot två fighters med betydligt mer erfarenhet och fick se sig besegrad båda gångerna.

Just nu tränar Bengtsson med landslaget i brottning men ska snart träna med några meriterade MMA-utövare.

– På måndag åker jag upp till Stockholm och tränar bland annat med Alexander Gustavsson och Magnus Cedenblad. Jag kommer bland annat att träna på min inboxning och lite dirty boxing, säger Bengtsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela