Måndag 19 Apr
Stockholm

Carneborn blir landslagstränare

1 av 2
2 av 2

Ricard Carneborn är utsedd att leda det nystartade landslaget i brasiliansk jujutsu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Styrelsen i Svenska BJJ-förbundet har beslutat att Ricard Carneborn, sportchef och instruktör på Nacka Dojo, blir den första landslagstränaren.

– Det känns väldigt inspirerande och roligt att ha fått detta uppdrag. I BJJ-Sverige finns otroligt mycket talang och träningsvilja så att få möjligheten att arbeta med dessa aktiva ska bli jättekul, säger han till Kampsport24.

Vad är dina förhoppningar med uppdraget?

– Mina förhoppningar resultatmässigt är vi gör ett bra VM där alla känner efteråt att de kunde prestera utifrån sin maxkapacitet. Det långsiktiga målet för mig och förbundet är att etablera svenska fighters i toppskiktet i de tuffaste tävlingsklasserna. Jag hoppas även att vi tillsammans kan skapa ett klimat där våra svenska topputövare blir bra förebilder och att de kan inspirerar alla yngre att en dag ta sig till landslaget.

Carneborn var tidigare aktiv i landslaget i jujutsu i över tio år. Numera är han en av de som driver Nacka Dojo och har nyligen belönats med svart bälte i BJJ.

För Carneborn är det viktigt att framhålla att de aktiva redan har tränare på sina hemmaklubbar och att han istället bidrar på ett annat område.

– Jag hoppas kunna skapa en bra stämning och ge alla bra förutsättningar att förbereda sig på våra lanslagsläger. Jag träffar dem som det är planerat nu under detta år endast på två landslagsläger och tävlingar så jag ser min roll mera som övergripande och jag kommer stå för struktur och metodik, säger han.

Årets stora tävling är VM i USA in början av juni. Innan dess ska det hållas ett landslagsläger.

Platserna i landslaget går i första hand till de som blev svenska mästare förra året. Mer information om uttagningen finns här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela