Söndag 16 Maj
Stockholm

VIDEO: Se jättefajten som aldrig ville ta slut

Här går spelarna bärsark mot varandra.
1 av 2
Här går spelarna bärsark mot varandra. Foto: Youtube
En månads avstängning blev straffet för de fem värsta förbrytarna.
2 av 2
En månads avstängning blev straffet för de fem värsta förbrytarna. Foto: Youtube

Fem spelare får en månads avstängning efter den enorma knytnävsfajten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Snart är rugby-VM här

När sommaren har passerat och det mindre efterlängtade höstlunket återvänt kan ni alla ändock se fram emot en av årets största sporthändelser.

Mellan den 9 september och 23 oktober drabbar världens bästa lag samman i rugby-VM som i år anordnas på Nya Zeeland.

20 lag ställer upp och många experter gör gällande att fransmännen tillsammans med Sydafrika och Australien är stora favoriter till att plocka hem rugbyvärldens mest åtråvärda pris.

PERPIGNAN. Att rubgy är en tuff, hård och ofta på gränsen till brutal sport är det inte många som kan ha missat. Dock har den länge ansetts vara en gentlemannasport, där man varken filmar eller oprovocerat ger sig på motståndarna.

Men ibland krossar den sitt eget rykte med råge, som exempelvis under matchen mellan Perpignan och Bayonne för ett par veckor sedan.

Matchen som sådan var en underhållande tillställning med de sedvanliga hårda tacklingarna och två offensivt drillade lag. Men en aggressivitet märktes direkt från start. En aggressivitet som eskalerade allt eftersom spänningen tätnade.

Till slut rann det över för de adrenalinpumpade spelarna - och ett gigantiskt slagsmål bröt ut.

Nu stängs fem av spelarna av efter den uppmärksammade holmgången. En månads avstängning blev straffet för Remy Martin, Gregory Le Corvec, David Marty, Aretz Iguiniz samt Jean-Jo Marmouye. De värsta förbrytarna under bråket.

Det franska rugbyförbundet står nu under massiv press efter den fruktansvärda knytnävsfajten. Många hävdar att den franska rugbyn helt tappat förankringen i verkligheten och att dessa typer av slagsmål blivit mer symptomatiskt för sporten än vad de kastade handskarna är för ishockeyn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela