Onsdag 16 Jun
Stockholm

Bandy-finalen flyttar till skandalarenan

1 av 4
2 av 4
Bajen vann äntligen SM-finalen 2010.
3 av 4
Bajen vann äntligen SM-finalen 2010. Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
En svensk klassisk vinterunderhållning har varit att bege sig till Studenternas IP.
4 av 4
En svensk klassisk vinterunderhållning har varit att bege sig till Studenternas IP. Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Varje vinter sedan början av 90-talet har bandyfinalen spelats på Studenternas IP. Nu flyttar finalen däremot till Stockholm och Swedbank Arena.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Sedan 1991 har det varit ett stort klassiskt vinterspektakel - SM-finalen i bandy på Studenternas IP i Uppsala.

Men nu har alltså den snart färdigbyggda Swedbank Arena i Solna fått rättigheterna att anordna en av vinterns stora höjdpunkter.

– Bandyfinalen är en av landets största idrottshändelser och för oss kommer flytten till Swedbank Arena innebära ett rejält lyft både för själva finalen, men även för bandysporten, säger Håkan Ramsin, ordförande vid Svenska Bandyförbundet.

Swedbank Arena kommer kunna husera 65 000 besökare på sina branta läktare och bygget har föregåtts av mängder med debacle och kontroverser.

– Arenan ger oss möjligheter att ge åskådaren en bättre upplevelse, men viktigt är också att vi kommer kunna stärka bandysporten ekonomiskt.

Ett av argumenten som används i försöken att dämpa ilskan bland bandysupportrarna härstammar från historieböckerna. År 1912 spelades den första SM-finalen i bandy invid Råstasjön "som ligger precis runt hörnet från Swedbank Arena".

Kommentera
Kopiera länk
Dela