Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jan Svanlunds död leder till anmälan mot sjukhuset

Jan Svanlund gick tragiskt bort i slutet av mars månad.
1 av 1

Jan Svanlund gick tragiskt bort i slutet av mars månad.

Mats Andersson/SCANPIX

Sport | 12/04/2011 16:15

Sjukhuset som behandlade Jan Svanlund har nu anmälts av dottern, och chefläkaren Anders Falk.– Vi har ingenting att dölja, säger han.

GÖTEBORG. Carlanderska sjukhuset anmäls efter SVT-profilen, Jan Svanlunds, tragiska bortgång.

Det är bland annat sjukhusets ansvarige som själv valt att lex Maria-anmäla arbetsplatsen för att lättare komma till grunden med vad som skett.

– När en operation, vad som än ligger bakom, slutar i en död, är det tillräcklig anledning för oss att se till att skeendet belyses. Det gör Socialstyrelsen bäst, vi har ingenting att dölja, säger chefsläkaren, Anders Falk.

Dessutom har dottern Lisa Svanlund anmält sjukhuset till socialstyrelsen.

Anledningen är en operation som ägde rum två veckor innan sportreportern dog. Något uppges ha gått snett under ingreppet och sedermera resulterat i en stroke för den omtyckte journalisten.

- Jag skyller inte allt på Carlanderska sjukhuset. Det har gjorts väldigt många fel på flera ställen, sa dottern tidigare till Expressen.

Sjukhusets ansvarige vidhåller att personalen gjort det bästa de kunnat och att han lex Maria-anmält endast för att underlätta undersökningen.