Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bryant bötfälls för de homofobiska påhoppen

- 14/04/2011, 10:17 -
LA Lakers superstjärna Kobe Bryant kallade en domare för "bög". Nu döms han till dryga böter.
1 av 2

LA Lakers superstjärna Kobe Bryant kallade en domare för "bög". Nu döms han till dryga böter.

AP / SCANPIX

32-åringen får punga ut hela 627 000 kronor.
2 av 2

32-åringen får punga ut hela 627 000 kronor.

Jae C. Hong / AP / SCANPIX

Kobe Bryant får böta 627 000 kronor efter att ha kallat en domare för "bög".

LOS ANGELES. Under onsdagen rapporterade Nyheter24 om att LA Lakers basketstjärna Kobe Bryant har hamnat i blåsväder efter att ha kallat domaren Bennie Adams för "bög".

Det var när 32-åringen fick sin 15:e tekniska foul för säsongen som han inte kunde hålla sig sansad. Stjärnan stormade mot sin stol, slog till den, kastade en handduk och skrek "bög" till domaren.

Under onsdagen utfärdade Bryant en officiell ursäkt för sina uttalanden.

– Jag handlade i frustration och var upprörd på grund av matchen. Mitt ordval speglar inte min uppfattning och mina känslor om de homosexuella, sa Bryant.

Nu har han blivit tilldelad dryga böter av NBA för skandalen. Bryant får punga ut 627 000 kronor för påhoppet.

– Kobe Bryants kommentar i gårdagens match var aggressiv och oförlåtlig. Jag är fullt medveten om att basket är en emotionell sport, men en sådan osmaklig term – i det sammanhang den användes – bör aldrig accepteras, säger NBA-basen David Stern enligt NBA:s hemsida.

Trots att Bryant bad om ursäkt duger det inte för HBT-organisationerna som kräver en betydligt allvarligare ursäkt och ett totalt fördömande av klubben LA Lakers, enligt LA Times.

Se när Bryant rasade mot domaren: