Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lårskada stoppar Pacek

- 18/04/2011, 19:22 -

Arkivbild Bildbyrån

En allvarlig lårskada hindrar Martin Pacek från att tävla på judo-EM. En lång rehabilitering väntar nu.

På torsdag var det tänkt att 23-åringen Martin Pacek skulle ha tävlat i Istanbul under Europamästerskapet i judo. Men istället får han vänta på en tid för operation av ett skadat lår.

– Martin drog av sin högra hamstringsmuskel på det sista lägret innan EM i Israel. Först var inte prognoserna så farliga men efter läkarbesök hemma i Sverige med magnetröntgen och vanlig röntgen så visade det sig att det var värsta möjliga skada. Samtliga tre muskelfästen i övre hamstring är av, säger landslagscoachen Robert Eriksson till Kampsport24.

Pacek ska opereras nästa vecka och det blir sedan en kamp mot klockan för att han ska hinna ta sig tillbaka i tid och ha en chans att kvalificera sig för OS nästa sommar.

Pacek som tävlar i 100 kilo rankas bland världens 30 bäst i viktklassen. För att ta sig till OS måste man vara bland de 22 bästa.

Under 2010 tog Pacek flera meriterande pallplaceringar. Han blev bland annat trea i två Grand Prix-tävlingar.

Även talangen Emma Barkeling har drabbats av en allvarlig skada.

En skada på det bakre korsbandet gör att hon är borta hela sommaren.

Den svenska EM-truppen består nu av Marcus Nyman, Olle Sundström och Anna Bernholm.

Tävlingen avgörs mellan den 21 och 23 april.