Badminton inför kjoltvång

- 20/04/2011, 14:09 -
1 av 2

SIMON DAWSON/SCANPIX

Hur ska tjejer som vill spela professionell badminton i sköna shorts göra?
2 av 2

Hur ska tjejer som vill spela professionell badminton i sköna shorts göra?

Gurinder Osan/SCANPIX

Det internationella badmintonförbundet har fattat ett väldigt kontroversiellt beslut. Damerna ska utöva den populära sporten i kjol.

Det internationella badmintonförbundet har i sin ambition att göra sporten mer populär fattat ett oerhört kontroversiellt beslut. I fortsättningen ska nämligen damerna utöva sporten under strikt kjoltvång.

Beslutet har fått mängder med kvinnliga badmintonspelare att rasa.

– Jag tycker att det inte riktigt känns som att det är år 2011, säger bland annat den tidigare badmintonspelaren Johanna Persson till Svenska Dagbladet.

– Jag blir väldigt sugen nu på att dra igång en diskussion med hela badmintonetablissemanget om det här verkligen är något vi står bakom. Och så är jag nyfiken på om killarna har shortstvång, eller om de får ha kjol på sig?

Beslutet kan få konsekvenser för hur många av de kvinnliga spelarna känner sig på plan. Kjolar kan göra lirarna obekväma och därmed prestera betydligt sämre.

Enligt SvD blir Emelie Lennartsson och Emma Wengberg de som först drabbas av den nya regeln. En regel som är tänkt att höja intresset för sporten, och då framför allt på damsidan.

Tills vidare är regeln endast begränsad till de absolut största tävlingarna, med undantag för EM i Karlkrona och London-OS.