Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kruth blir landslagstränare

- 21/04/2011, 08:26 -

Pelle T Nilsson / Nyheter24 / ptn.se

Inför helgens EM i thaiboxning har det presenterats att Jörgen Kruth kommer att vara en del av förbundet.

Svenska thaiboxningsförbundet har anlitat veteranen Jörgen Kruth som förbundstränare. I den rollen kommer han att vara delaktig i landslagen och även hålla i teknikutbildningar runt om i landet.

– Det känns roligt med uppdraget. Jag tror att jag kan bidra med ganska mycket då jag själv deltagit i tre VM, säger Kruth till Kampsport24.

Per Bånghäll från förbundets styrelse förklarar Kruths uppdrag lite närmare för budokampsport.se.

– Vi har två teknikträningar för våra landslag varje år på Bosön, dessa kommer Jörgen att ansvara för. Han kommer även vara den som förbereder förbundet med teknik inför internationella tävlingar, säger han.

På Kruths meritlista finns förutom segrar i K-1 tre VM-medaljer i thaiboxning, två guld och ett silver. Kruth har även varit med som coach tidigare under flera mästerskap åt bland annat Rickard Nordstrand.

Kruth hamnar direkt i hetluften då EM genomförs i Turkiet 23 till 29 april i Turkiet. Dit skickar Sverige fyra utövare och Kruth säger att målet självklart är medalj.

Efter flera skador består den svenska truppen av Johanna Rydberg, Madeleine Vall, Sanny Dahlbeck samt junioren Miriam Ekvall.

Själv gick Kruth senast match i november då han besegrade amerikanen Bob Sapp på kort tid. Den matchen gick i K-1 men sedan 2009 är det MMA som Kruth satsat på.

– För egen del har jag inget datum för match, men kommer vara aktiv några år till, säger Kruth om sin egen karriär.