- Foto: Pelle T Nilsson / Nyheter24 / ptn.se

Kruth blir landslagstränare

Inför helgens EM i thaiboxning har det presenterats att Jörgen Kruth kommer att vara en del av förbundet.


Svenska thaiboxningsförbundet har anlitat veteranen Jörgen Kruth som förbundstränare. I den rollen kommer han att vara delaktig i landslagen och även hålla i teknikutbildningar runt om i landet.

– Det känns roligt med uppdraget. Jag tror att jag kan bidra med ganska mycket då jag själv deltagit i tre VM, säger Kruth till Kampsport24.

Per Bånghäll från förbundets styrelse förklarar Kruths uppdrag lite närmare för budokampsport.se.

– Vi har två teknikträningar för våra landslag varje år på Bosön, dessa kommer Jörgen att ansvara för. Han kommer även vara den som förbereder förbundet med teknik inför internationella tävlingar, säger han.

På Kruths meritlista finns förutom segrar i K-1 tre VM-medaljer i thaiboxning, två guld och ett silver. Kruth har även varit med som coach tidigare under flera mästerskap åt bland annat Rickard Nordstrand.

Kruth hamnar direkt i hetluften då EM genomförs i Turkiet 23 till 29 april i Turkiet. Dit skickar Sverige fyra utövare och Kruth säger att målet självklart är medalj.

Efter flera skador består den svenska truppen av Johanna Rydberg, Madeleine Vall, Sanny Dahlbeck samt junioren Miriam Ekvall.

Själv gick Kruth senast match i november då han besegrade amerikanen Bob Sapp på kort tid. Den matchen gick i K-1 men sedan 2009 är det MMA som Kruth satsat på.

– För egen del har jag inget datum för match, men kommer vara aktiv några år till, säger Kruth om sin egen karriär.

EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.