- Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Bielkheden dopad - stängs av i två år

Den svenske storstjärnan missar därmed Superior Challenge.


STOCKHOLM. Det var i samband med Superior Challenge 6 som det genomfördes en dopningskontroll.

Där visade det sig att David Bielkheden, 31, hade en otillåten substans i kroppen, uppger Fighter Magazine.

Det har nu framkommit att stjärnan hade methylhexanamine i kroppen och han blir avstängd i två år från alla tävlingar och all organiserad träning. Vilket innebär att han missar lördagens Superior Challenge 7-tävling i Stockholm.

Methylhexanamine är en substans som kan förekomma i kosttillskott som säljs i Sverige utan att det går att hitta i innehållsförteckningen.

Bielkheden är avstängd från och med den 29 april 2011 till och med den 28 april 2013. Nu har han tre veckor på sig att överklaga beslutet.

Bielkheden har tränat inför en fajt mot japanen Yuya Shirai och skulle väga in sig inför galan under fredagen.

Men 31-åringen kommer nu att hålla en presskonferens i samband med invägningen och uttala sig i ärendet istället.

/
/
/
MMA
/
Senaste nytt

Sagström tappade i ledarbollen – igen

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

Skidveteranen Krista Pärmäkoski fick jubla i Lahtis när hon vann sitt första världscuplopp på sex år. Svenskorna missade alla pallen – Jonna Sundling var bäst med en fjärdeplats.

Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

1 timme sedan
Efter seger, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården står det klart att Almtuna efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet.

Björklöven vann – efter Scott Pooleys hattrick

2 timmar sedan
Scott Pooley stod för tre mål när Björklöven vann mot Mora på hemmaplan i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det 5-0 (2-0, 3-0, 0-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Maxime Fortier och Brandon Manning.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

2 timmar sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Östersunds IK avgjorde i tredje perioden

2 timmar sedan
Östersunds IK segrade hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Östersunds IK drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 5-3 (2-2, 1-1, 2-0).