1 av 2
- Foto: Patrik Jenkinson/Nyheter24
2 av 2
- Foto: Patrick Jenkinson

Dubbla skandaler skakar Superior Challenge

På lördagen går MMA-galan Superior Challenge av stapeln på Hovet i Stockholm. Nu visar det sig att två av de mest kända svenska deltagarna står misstänkta för brott.


Läs mer

En krönika om dagens avslöjanden finns hos MMABloggen.

STOCKHOLM. Organisationen bakom MMA-galan Superior Challenge har länge stångat sig blodig för att marknadsföra sporten som rättvis och ren från exempelvis dopning. Genom ett idogt och proffsigt arbete har man säkerställt att Superior Challenge växer och ökar sportens legitimitet i Sverige.

På lördagen är det dags för 2011 års första upplaga av galan.

Samtidigt visar det sig att Superior Challenge åkt på två riktigt tunga bakslag.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat har David Bielkheden, som skulle ha varit co-main event, åkt fast för att ha dopat sig och stängs nu av i två år. Detta bekräftar nu också MMA-förbundets ordförande George Sallfeldt.

– Det är självklart allvarligt, det här sätter press på idrottare som inte dopar sig att göra det, säger Sallfeldt till Nyheter24.

Som om det inte vore nog visar det sig nu att Reza Madadi, som fajtas i lördagens huvudmatch, står misstänkt för våldsamt motstånd. Efter att ha blivit utslängd från nattklubben Collage ska han enligt uppgift viftat omkring sig och gjort utfall mot flera av de poliser som skulle avvisa honom.

George Sallfeldt vill inte kommentera brottsmisstankarna då de är nyheter för honom.

– Vi kommer att följa det här noga. Vår idrott är inte förenlig med någon brottslighet. Samtidigt måste man påpeka att vi inte dömer någon innan domstolarna gör det, säger han.

Reza Madadi säger till Nyheter24 att han inte under några omständigheter vill uttala sig i ärendet och särskilt inte i inför en viktig match.

När Nyheter24 kontaktar Superior Challenges CEO Babak Aghavali är det första gången han hör uppgifterna. Han kan således inte ge någon kommentar eller säga vad som händer med Bielkhedens planerade match.

/
/
MMA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!