1 av 2
- Foto: Patrick Jenkinson
2 av 2
- Foto: Patrick Jenkinson

Veteranen duckar inte

Trots över 100 proffsmatcher har Jeremy Horn inte fått nog. I morgon utmanar han Thales Leites om titeln i Superior Challenge.


Jeremy Horn

Ålder: 35 år

Smeknamn: Gumby

Klubb: Elite Performance

Känd för: Att han gillar att fightas mer än han egentligen gillar att vinna.

- Wikipedia

Jeremy Horn gjorde sin MMA-debut 1996 och 112 matcher senare är han inbokad som titelutmanare på Superior Challenge 7Hovet i Stockholm den 30 april.

Efter 15 år i sporten skulle man kunna tro att Horn hade mycket skador från alla sina matcher.

- Förberedelserna inför matchen har gått bra, jag är fullt frisk och redo att köra imorgon. Att ens jobb bland annat innebär att bli slagen i huvudet är visserligen inte det bästa men matcherna är långt ifrån det tuffaste vi gör. Det är förberedelserna med träning och hundratals ronder av hård sparring som utsätter kroppen för den svåraste påfrestningen egentligen. Men vi ägnar oss även väldigt mycket åt brottning och grappling och det är mer skonsamt än att bara ägna sig åt boxning, säger Horn till Kampsport24.

Horn har tränat med UFC-veteranen Joe Doerksen inför matchen men har inte haft någon att emulera sin motståndares stil.

- Jag tycker att sporten är bortom det vid det här laget. Han är bra på mattan men jag har möt Palhares, Arona och Nogueira. Är han verkligen bättre än dem? Men om jag begår ett misstag i matchen så är jag illa ute, så är det ju. Så det jag behöver fokusera på är min insats och minimera mina misstag.

Många har inför matchen ställt sig tveksamma till om Horn ska ha en bra chans mot Superior Challenges regerande mellanviktsmästare Thales Leites, men Horn är optimistisk.

- Jag skulle inte vara här om jag inte trodde att jag kunde vinna. Leites är en begåvad fighter både stående och på mattan men jag har mött en hel del motståndare som varit riktigt duktiga och klarat mig bra , säger Horn till Kampsport24.

Horn är inte villig att förutsäga hur matchen imorgon kommer att se ut.

- Hur matchen kommer utspela sig beror lite på vad han vill göra. Jag tycker att jag är något bättre stående och att det är ganska jämnt om det hamnar på mattan.

Promotor Babak Aghavali har gått ut med att flera fighters, bland andra Paulo Filho och Murilo "Ninja" Rua, inte velat ta match Leites.

- Jag är villig att möta vem som helst. Alla i den här sporten är tuffa. Om man ska börja ducka motståndare som man tror är en utmaning så finns det ingen anledning att fightas. Jag har varit med ett bra tag och det finns ingen anledning att undvika någon som eventuellt kan besegra mig, säger Horn.

/
/
MMA
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.