Torsdag 9 Dec
Stockholm

Två domslut överklagade

1 av 2
2 av 2

Både Jeremy Horn och Rich Clementi har valt att överklaga domsluten på Superior Challenge 7. Svenska MMA-förbundet ska utreda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter Superior Challenge 7 har mycket handlat om först David Bielkhedens avstängning för dopning och nu diskussioner kring två av domsluten.

Det rör Reza Madadis titelmatch mot Rich Clementis samt Thales Leites titelförsvar mot Jeremy Horn. Där har förlorarna Clementi och Horn båda nu lämnat in protester.

– Vi måste ta alla protester på största allvar och hantera dem seriöst. Det är dock viktigt att komma ihåg att vårt regelverk gällande protesthantering handlar om att hitta tydligt begångna fel för att en ändring av lagda beslut ska bli aktuellt, säger George Sallfeldt, ordförande i Svenska MMA-förbundet i ett uttalande.

Sallfeldt går också så långt som att säga att situationen måste utredas.

– Jag har under de senaste dagarna mottagit mycket kritik, både från media och utländska tävlande, om att våra domare är för nära associerade med de svenska idrottarna.” ”Detta kan vara ett strukturellt problem som vi nu ska titta närmare på, säger han.

Domarna såg matchen som oavgjord

I Clementis fall har poängdomaren i Bobby Rehman som även tränar ihop med Madadi erkänt att han och de andra domarna såg den som oavgjord.

”Det kändes som att Clementis var bättre på marken men Rezas nedtagningar var bättre vilket antagligen var det som avgjorde matchen”, skriver Rehman i sin blogg.

Reglerna säger att i en titelmatch att en vinnare måste utses. Därför tilldelades Madadi segern trots att domarna inte kunde skilja dem åt i poäng.

För att ett domslut ska ändras måste det konstateras att ett uppenbart fel har begåtts. De båda protesterna ska nu granskas av en kommité av domare som inte tjänstgjorde på galan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Kakai väljer väg