Söndag 28 Nov
Stockholm

Cheng tog över titeln

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Victor Cheng, Martin Svensson och Besam Yousef är mästare efter kvällens The Zone FC 9 i Göteborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hela resultatet

Det fullständiga resultatet från galan finns hos MMABloggen.

Den varma kvällen gjorde att det var lite glesare än vanligt i stolsraderna men de som tagit sig till Lisebergshallen gjorde ändå allt för att bära fram stadens fighters.

I kvällens sista match stod det vakanta bältet i mellanvikt på spel och hemmahoppet Victor Cheng (7-1) tog chansen att ta över det bälte som hans tränare August Wallén tvingats lämna ifrån sig på grund av en skada.

Tillreste fransmannen Eric Cebarec (8-5) visade sig dock ha studerat svensken och kunde till en början avvärja alla nedtagningsförsök.

En stund in i ronden träffade Cheng helt fel med ett knä i klinchen och Cebarec tvingades till en lång vila. Han samlade dock ihop sig och fortsatte.

Då fick Cheng äntligen ner matchen på marken och träffade perfekt med ett slag inifrån fransmannens guard. Domaren kastade sig då in för att bryta matchen och Cebarec låg kvar utslagen efter 2.33 i den första ronden.

Nygift mästare

En överlycklig Cheng korades till mästare och hade även något annat att fira. Han passade nämligen på att gifta sig i går under den middag han alltid äter med släkt och vänner inför sina matcher.

– Vi ville göra det och tyckte det passade bra på middagen före matchen. Vi hade tänkt oss något litet men det blev väldigt mycket större än så, sa han till Kampsport24 kort efter matchen.

Trots mästarbältet var han dock inte helt nöjd med sin prestation.

– Han hade studerat mig kände jag. Det är lätt numera när allt finns på Youtube. Det går inte att vinna på samma grejor i varje match. I sommar ska vi därför jobba hårt på en hel del nya grejor, sa han.

Yousef försvarade bältet

Efter ett års frånvaro fick Besam Yousef (6-0) äntligen chansen att försvara sitt bälte i weltervikt efter att ha dragits med en långvarig lunginflammation.

Motsåndaren Jason Ponet (5-6) försökte efter en trevande inledning att ta ner Yousef som svarade direkt genom att koppla en perfekt giljotin. Ponet försökte ta sig ur men tvingades ge upp efter 1.24 i rond ett.

– Det är grymt att vara tillbaka här på hemmaplan, det är speciellt i Lisebergshallen. Jag känner mig väldigt trygg här men visst hade det varit kul att gå match ute i Europa någon gång. Men jag tar en match i taget, sa Yousef efter matchen.

Jämn titelmatch i fjädervikt

Mötet mellan Martin Svensson (8-2) och skotten Paul Reed (16-9-1) blev en oerhört jämn historia. Den långe Svensson hade ett enormt övertag i räckvidd men lyckades inte riktigt uttnytja det då Reed ofta sökte klinch.

En stor del av den första ronden tillbringade Svensson i överläge på marken utan att kunna göra särskilt mycket skada.

I rond två träffar Svensson bra med en huvudspark och har även Reeds rygg. Men skotten vänder hela tiden situationerna.

Rond tre innehåller en mängd olika positionsbyten där båda söker submissions men det är Reed som har överläge större delen av tiden.

Efteråt gav domarna Svensson segern och titeln genom ett delat domslut med siffrorna 29-28, 29-28 och 29-29. Något som inte uppskattas av Reed som snabbt lämnade buren.

– Han var riktigt tuff. Jag förstår inte hur han tog sig loss när jag hade ryggen, sa Svensson om sin motståndare efteråt.

Svensson var även väldigt nöjd med att vara mästare.

– Det är en lättnad att ha vunnit bältet, det känns otroligt bra. Nu vill jag försvara titeln så fort som möjligt, sa han.

Bengtsson vann snabbt

Efter ett års frånvaro var Eddy Bengtsson (4-2) tillbaka på hemmaplan. Till publikens stora jubel kom han in med IFK Göteborgs klubbmärke på tröjan och hemmafansen fick anledning att jubla snart igen.

Bengtsson bjöd nämligen Istvan Kamlar (2-2) på en åktur genom att kryssa den 125 kilo tunge ungraren. På marken var han sedan snabb med att avgöra genom ett axellås innan klockan ens passerat minuten.

Efter segern visade Bengtssons glädje ingra gränser när han tackade publiken gång på gång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela