1 av 4
- Foto: Bonnerup Claus
2 av 4
- Foto: Bonnerup Claus
3 av 4
- Foto: Bonnerup Claus
4 av 4
- Foto: Bonnerup Claus

Holyfield vann gubbmatchen

Teknisk knockout i rond tio för Evander Holyfield blev resultatet i den omskrivna matchen mot Brian Nielsen i Köpenhamn.


Till en början kunde 46-åringen Brian Nielsen (64-3) hålla jämna steg med 48-åringen Evander Holyfield (44-10-2) i Danmarks radios konserthus sent på lördagskvällen.

Matchen var Nielsens första på nästan nio år och med tanke på att han dessutom gått igenom flera knäoperationer hade Holyfield till en början oväntat svårt med dansken.

Men i slutet av rond tre träffade Holyfield med en vänster rakt på Nielsens käke. Dansken var snabbt uppe men efter det fick han allt svårare att hänga med.

I rond fyra fick Nielsen svårt att se på grund av en svullnad under vänster öga. I rond tio var dansken rejält blodig och efter en skur slag bröt domaren snabbt matchen. För snabbt enligt Nielsen själv.

– Jag får tre eller fyra skallar under matchen. Det avgör. När matchen stoppas är jag inte färdig. Jag kunde fortsatt, sa han efteråt.

Trots förlusten vilket var Nielsens blott tredje i karriären menar han att Holyfield inte är den bästa han mött.

– Holyfield boxas bra men Larry Holmes den bäste jag mött, säger Brian Nielsen.

Braekhus fortsatt obesegrad

Om mötet mellan Nielsen och Holyfield var långt ifrån världsklass stod norskan Cecilia Braekhus (18-0) för en bra prestation mot amerikanskan Chevelle Hallback (28-6-2).

På spel stod norskans tre mästarbälten men efter tio ronder hade hon boxat hem ett solklart domslut och behöll sin position som världens bästa på damsidan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!