- Foto: Eric Jamison

UFC skaffar generös försäkring

Från och med juni kommer fighters  UFC få gratis försäkring året runt.


Ofta får planerade matcher i UFC ställas in på grund av skador.

Nu senast är det den planerade titelmatchen mellan Frankie Edgar och Gray Maynard som fått skjutas på framtiden eftersom båda två skadat sig under träningen.

De skadorna omfattas inte av de försäkringar som redan finns utan har fått betalats av utövarna själva. Men den första juni blir det ändring på det.

I ett pressmeddelande skriver ägarbolaget Zuffa att alla fighters de har kontrakt med skyddas både i och utanför buren. Det vill säga att man även ersätter skador som uppkommer på träningsläger eller i deras vardag.

Helt gratis

Zuffa kommer att betala hela premien för försäkringen och ska anställa en person som på heltid ska arbeta med detta.

– Våra atleter är några av de bästa i världen och vi har satsat stora pengar på att förse dem med en försäkring som komplementerar det skydd vi redan har under galor, säger ägaren Lorenzo Fertitta.

Tidigare har fighters endast varit försäkrade under matcher och har fått skaffa egna försäkringar för att täcka sina träningsläger och vardagsliv. Något som ofta varit svårt då försäkringsbolagen krävt höga premier.

– Vi är glada att kunna erbjuda möjligheten för våra atleter att söka och få behandling för skador som uppkommer inför matcher, säger Fertitta om beslutet.

Den nya försäkringen beräknas inkludera ungefär 400 fighters och har ett tak på 50 000 per år.

/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Inför UFC 130