Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Missnöje kostar

- 11/05/2011, 22:01 -
1 av 3

Patrick Jenkinson

2 av 3

Patrick Jenkinson

3 av 3

Keith Gustafsson/Nyheter24/keithgustafsson.com

Svenska MMA-förbundet har beslutat om att införa en avgift för protester efter match.

I år har flera fighters varit missnöjda med domarinsatserna efter match och inkommit med protester.

Senast var det Paul Reed som inte var nöjd med domarnas oeniga beslut i titelmatchen mot Martin SvenssonThe Zone FC "Unbreakable" och en protest inlämnades efter att skotten förlorat.

Även Jeremy Horn och Rich Clementi lämnade in protester efter sina matcher på Superior Challenge "Rise of Champions".

Nu har Svenska MMA-förbundet beslutat att ta ut en administrativ avgift på 3000 kr för att behandla en protest.

- Hanteringen av ett protestärende är ett relativt omfattande arbete. Bedömningskommittén lägger många timmar på att noggrant granska det protesten avser för att därefter ta ett beslut och skriva en beslutsargumentation, menar Svenska MMA-förbundets ordförande George Sallfeldt.

När en protest inkommer har förbundet endast möjlighet att ändra ett beslut om ett uppenbart fel har begåtts som tydligt inverkat på matchresultatet.

- För att undvika rena ”missnöjesprotester” vid jämna domslut och för att skapa förståelse för den administrativa hanteringen som en protest innebär inför nu SMMAF en protestavgift på 3 000 kronor, avslutar Sallfeldt pressmeddelandet med.