1 av 3
- Foto: Patrick Jenkinson
2 av 3
- Foto: Patrick Jenkinson
3 av 3
- Foto: Keith Gustafsson/Nyheter24/keithgustafsson.com

Missnöje kostar

Svenska MMA-förbundet har beslutat om att införa en avgift för protester efter match.


SMMAF

Läs mer om svensk MMA på förbundets hemsida.

I år har flera fighters varit missnöjda med domarinsatserna efter match och inkommit med protester.

Senast var det Paul Reed som inte var nöjd med domarnas oeniga beslut i titelmatchen mot Martin SvenssonThe Zone FC "Unbreakable" och en protest inlämnades efter att skotten förlorat.

Även Jeremy Horn och Rich Clementi lämnade in protester efter sina matcher på Superior Challenge "Rise of Champions".

Nu har Svenska MMA-förbundet beslutat att ta ut en administrativ avgift på 3000 kr för att behandla en protest.

- Hanteringen av ett protestärende är ett relativt omfattande arbete. Bedömningskommittén lägger många timmar på att noggrant granska det protesten avser för att därefter ta ett beslut och skriva en beslutsargumentation, menar Svenska MMA-förbundets ordförande George Sallfeldt.

När en protest inkommer har förbundet endast möjlighet att ändra ett beslut om ett uppenbart fel har begåtts som tydligt inverkat på matchresultatet.

- För att undvika rena ”missnöjesprotester” vid jämna domslut och för att skapa förståelse för den administrativa hanteringen som en protest innebär inför nu SMMAF en protestavgift på 3 000 kronor, avslutar Sallfeldt pressmeddelandet med.

MMA
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.