Stockholm

MMA-fighter klar för Superstars

. Foto: Keith Gustafsson/Nyheter24/keithgustafsson.com

Den gamle brottaren och MMA-fightern Eddy Bengtsson deltar i Superstars på TV3.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
ALLA DELTAGARE

Lagledare
Patrik Sjöberg, höjdhopp 
Frank Andersson, brottning 
Louise Karlsson, simning 
Armand Krajnc, boxning
Övriga deltagare
Anders Järryd, tennis 
Jörgen Brink, längdåkning 
Stefan Nystrand, simning 
Maria Pietilä Holmner, alpint 
Anna Carin Zidek, skidskytte 
Torgny Mogren, längdåkning 
Veronica Wagner, gymnastik 
André Myhrer, alpint 
Niclas Alexandersson, fotboll 
Eddy Bengtsson, brottning/MMA

Efter helgen börjar inspelningen av nästa säsong av "Superstars".

I programmet som sänds på TV3 i höst ska idrottsprofiler tävla i en rad olika grenar.

Sist in som deltagare är Eddy Bengtsson, 32, som förra helgen gjorde comeback i buren på MMA-galan The Zone FC 9 i Göteborg.

– Det känns jättekul. Det är ändå som MMA-utövare jag tagits ut och det är ett positivt steg för sporten. Jag hoppas kunna vara med och göra MMA mer accepterat i folkhemmet genom det här, säger Bengtsson till Kampsport24.

Bengtsson är den första MMA-utövare som är med i programmet.

– Det är roligt att produktionsbolaget vågar satsa på att ta med en MMA-utövare. Det öppnar ju dörrar för andra i framtiden, säger han.

Fick chansen som inhoppare

En tilltänkt deltagare skadade sig nyligen och Bengtsson fick då chansen att hoppa in. Tungviktaren Bengtsson blir säsongens överlägset tyngsta deltagare med sina närmare 140 kilo.

– Jag tänker inte komma sist i alla fall. Jag har alla fysiska förutsättningar emot mig med min tyngd. Långloppen blir till exempel bara att kriga sig igenom. Men jag ska göra mitt bästa för att överraska och visa att jag kan vara explosiv och snabb trots min vikt.

Vilka grenar tror du passar dig bäst?

– Det är sånt som gränsar till ren råstyrka. Att jag är stark vet ju alla men jag tänker försöka slå ett par stycken i till exempel 100 meter också.

En gren som han inte ser fram emot är dips.

– Förra året gjorde Mikael Samuelsson 25 stycken trots sin tyngd och det klarar jag inte alls. Jag har ont i en axel och har alltid varit för tung för att lära mig det ordentligt, säger han.

Att han så sent som förra helgen gick match och vann tror han även blir en fördel.

– Det är klart eftersom jag tränar hårt inför matchen. Men min onda axel fick en smäll i min match då jag landade illa när jag kryssade honom. Jag har fått vila den men nu känns det bättre igen. Men jag tar verkligen med mig en bra känsla från i helgen, säger han.

Inspelningarna kommer att pågå under elva dagar och Bengtsson tänker göra sitt yttersta för att marknadsföra sporten påp ett bra sätt.

– Jag ska se till att ha riktigt roligt. Jag vill visa att vi som håller på med är mysmänniskor trots att sporten verkar farlig. Jag kommer säkert få massor med frågor om hur jag kan hålla på med MMA men jag känner mig trygg med att kunna svara bra på allt det, säger han.

Bengtsson har vunnit fyra av sina sex MMA-matcher. Som brottare deltog han på två OS. Han är även svensk mästare samt VM-tvåa i submission wrestling.

Årets säsong av "Superstars" sänds i höst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.