UFC besökte Sverige

- 27/05/2011, 19:49 -
George Sallfeldt tog emot gästerna.
1 av 2

George Sallfeldt tog emot gästerna.

morningstar.se

2 av 2

Chris Young

Under gårdagen var representanter från UFC i Stockholm och träffade det svenska förbundet.

Ett viktigt steg mot en gala på svensk mark togs i går när Marshall Zelasnik som ansvarar för UFC:s internationella expansion var i Sverige.

Zelaznik var här för att träffa George Sallfeldt, nytillträdd ordförande i Svenska MMA-förbundet.

– Han var intresserad av att bli insatt i förbundets verksamhet och hur event blir sanktionerade i Sverige. Vi gick igenom detta detaljerat, säger Sallfeldt om besöket till Kampsport24.

Hur arbetar förbundet för att få UFC att arrangera en gala i Sverige?

– Oavsett om det är en liten lokal arrangör eller världens största kampsportsorganisation så kommer SMMAF inte kompromissa med säkerheten eller andra fastställda rutiner som är kopplade till villkoren i våra statliga tillstånd.

Sallfeldt medger dock att det är roligt att UFC visar intresse.

– De har identifierat att det finns ett stort intresse för MMA i Sverige och de visade stor uppskattning för det förbundet har gjort när det gäller hanteringen av idrotten och tillstånden, säger han.

På frågan om när han tror att de kommer till Sverige framhåller Sallfeldt att det är upp till UFC.

– För de som vill att UFC ska komma till Sverige så är det naturligtvis ett positivt tecken att de väljer att komma hit på besök, samtidigt måste man vara medveten om att UFC utvärderar många olika marknader och de kan inte etablera sig överallt samtidigt, säger han.

Tidigare har Kampsport24 rapporterat om att UFC ryktades ha bokat en gala i Sverige i november, uppgifter som senare dementerades.

I Europa har UFC bland annat tidigare anordnat galor i London och Köln.