Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lindberg förlorade titelmatchen

1 av 2

Libor Zavoral

2 av 2

Libor Zavoral

Sport | 29/05/2011 22:59

Christina Hammer blev för svår för Maria Lindberg som förlorade för första gången i karriären.

Under fredagskvällen boxades Maria Lindberg (5-1-2) om bältena i WBC och WBO i Tjeckien. För motståndet stod den tyska talangen Christina Hammer (10-1)

Efter tio ronder hade Lindberg hållit sig på benen men domarna var överens om att Hammer skulle behålla sina bälten och Lindberg åkte på karriärens första förlust.

– Jag var övertygad om att jag skulle ta henne, men hon boxades extremt smart. Hon var väl medveten om att närkampsboxning är mitt bästa vapen, så hon låste mig hela tiden. All cred till hennes taktik, säger Maria Lindberg till Sydsvenskan.

Matchen gick i mellanvikt vilket är en viktklass över Lindbergs ordinarie. Det märktes också i matchen då tyskan hade ett stort övertag i storlek.

Nu väntar istället nya utmaningar i lätt mellanvikt för Lindberg som fortfarande är dubbel världsmästare där.

– Hade jag vunnit här hade det blivit två matcher till i mellanvikt och säkert en returmatch. Nu får vi tänka om. Förmodligen boxas jag igen i september, men det är inte klart, säger hon.