Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skandalstjärnorna från 90-talet som vi aldrig glömmer

- 03/06/2011, 08:50 -

Minns du 90-talet? Det gör vi också! Här är några av 90-talets kanske största rubrikskapare.

En lista över de mest färgsprakande, galna, vilda och katastrofala hjärnsläppen till idrottsstjärnor skulle självfallet inte vara komplett utan en viss Dennis Rodman.

Den vandrande tatueringen dominerade i NBA under 90-talet tillsammans med Michael Jordan och Scott Pippen. Chichago Bulls var överlägsna, livet lekte och Rodman fick Carmen Electra på fall. Men efter karriär dog all självinsikt och känsla för "feeling". Och då menar undertecknad att exakt all form av självkänsla och stolthet föll bort. Precis allt.

När vi ändå är inne på kroppskontakt och allmänt kaos, måste Mike Tyson lyftas fram som en av de mest skandalösa människor som satt sin fot i något sportsammanhang. Bita av öronen på motståndare är en sak. Men att "The Baddast Man on Earht" våldtog en 18-årig flicka, gjorde det omöjligt för någon att återigen få respekt för den bespottade boxaren.

Tonya Harding blev världsberömd efter attacken som skedde den 6 januari 1994. Världshistoriens kanske mest osportsliga individ slog sönder sin värsta konkurrents lårben. Allt för att på så sätt lyckas ta sig till OS i Lillehammer. Straffet blev 500 timmars samhällstjänst och tre års villkorlig dom, samt drygt 200 000 svenska kronor i böter.

Paul Gascoigne hade allt. Han var en av engelsk fotbolls mest lysande stjärnor. Världen låg för hans fötter. Han kunde göra vad han ville, och det var mer eller mindre exakt vad han gjorde.

Han slog sin fru, han slog sina barn. Han var förälskad i spriten. Paul Gascoigne slog fotografer. Han körde rattfull. Han erkände att han pumpade i sig fyra whiskyflaskor på en enda dag. När det var som värst drack han en liter gin om dagen.

Och nu i februari fick han sex veckor på sig att betala drygt 330 000 kronor eller förklara sig själv bankrutt.