VM-silver till Mikael Marffy

- 05/06/2011, 11:35 -

Ricard Carneborn

Under lördagen tog sig Mikael Marffy till VM-final i brasiliansk jujutsu i Los Angeles. I dag går även Ida Hansson final.

I sin första match i klassen under 100 kilo för brunbälten ställdes Mikael Marffy mot fjolårsvinnaren James Puopolo. Efter en dålig start kunde Marffy vända matchen och vann genom ett fotlås.

I kvartsfinalen var det en passering i slutsekunderna som gav segern till Marffy och även semifinalen blev en jämn historia. Där var det två fördelar som blev avgörande till svenskens fördel.

I finalen tog det dock stopp för den gamle landslagsmannen i judo då motståndaren Yuri Simoes en stund in i matchen kunde vinna på ett axellås.

Medaljen är Marffys femte på ett VM men den första som brunbälte och är en av de bästa svenska prestationerna någonsin i tävlingen.

Hansson i final

Historisk kan även Ida Hansson bli då brunbältet är framme i final i sin egen viktklass efter två imponerande segrar. Damklasserna är sammanslagna med båda brun och svartbälten och i finalen väntar Hanette Quadros.

Hansson gjorde även bra ifrån sig i den öppna viktklassen och vann två matcher innan hon till slut åkte ut på en strypning.

För de övriga svenskarna i landslagstruppen blev det förluster under lördagen trots bra matcher.