Taido kan vara mycket akrobatiskt.
1 av 3
Taido kan vara mycket akrobatiskt. - Foto: Magnus Hartman
Glima var också med på förra SM-veckan.
2 av 3
Glima var också med på förra SM-veckan. - Foto: Mattias Persson/Nyheter24
3 av 3
- Foto: http://sw2011.se

Mycket kampsport på SM-veckan

Förutom submission wrestling blir det svenska mästerskap i glima och taido i Halmstad.


SM-veckan

Mer information om arrangemanget finns på dess hemsida.

Mer om SM i submission wrestling finns här.

Den årliga SM-veckan går i år av stapeln i Halmstad. Mellan 28 juni och tredje juli anordnar 19 idrotter sina svenska mästerskap i staden.

Bland annat blir det SM-tävlingar i submission wrestling, glima och taido.

Tävlingarna i submission wrestling går den andra juli och blir tredje gången ett svenskt mästerskap anordnas. Förra året gick tävlingen i Uppsala och då var konkurrensen stenhård.

Anmälningarna till tävlingen har precis börjat komma in och därför är det i nuläget inte klart vilka stjärnor som ställer upp i år.

Desto mindre idrotter är den fornnordiska brottningsformen glima och den spektakulära japanska kampsporten taido.

Glima finns i flera olika stilar men gemensamt för de olika stilarna är att man kämpar utan poängräkning eller tidsbegränsning och vinner när motståndaren hamnar på marken genom olika former av kast, nedtagningar och krokben.

Taido kallas för tredimensionell kampsport då attacker kan komma från alla håll och akrobatiska hopp är en viktig del av sporten.

Tävlingen i glima avgörs 30 juni medan taidon avslutar veckan den tredje juli.

/
/
SM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.