Fredag 7 Okt
Stockholm

Werdum: "Det var inte jag som mötte Overeem"

Fabricio Werdum är minst sagt besviken på sin egen prestation i helgens match mot Alistair Overeem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under Strikeforces gala i Dallas i helgen slutade huvudmatchen i ett händelsefattigt domslut till fördel för holländaren Alistair Overeem.

Förloraren Fabricio Werdum kom till matchen med segern över Fedor Emelianenko från förra året färsk i minnet men tillbringade en stor del av matchen sittandes på rumpan.

Den meriterade grapplern Werdum försökte gång på gång att ta matchen till marken genom att hoppa guard men Overeem stod emot så gott som alla försök.

– Jag försöker fortfarande att komma på vad som hände med mig den kvällen. Det var inte jag som fajtades. Det jag gjorde var dåligt och hemskt att se. Jag vill be om ursäkt till de brasilianska fansen och alla MMA-fans, säger Werdum till Sherdog.

Följde inte instruktionerna

Werdum säger också att han struntade i råden hans tränare kom med.

– Jag lyssnade inte på min hörna som sa åt mig att fortsätta boxas och inte försöka dra guard. Jag fokuserade inte på fajten på det sätt jag borde. Det var inte en bra match för mig eller Overeem, säger han.

Werdum slog Overeem i en match år 2006 och säger att han nu gärna vill mötas igen för att göra upp en sista gång. Han är också säker för hur det går för Overeem i semifinalen mot Antonio "Pezao" Silva.

– Pezao kommer att slå honom. Jag trodde att Overeem skulle visa mer och slå hårdare, men han gjorde det inte. Jag hade svårt för att han är starkare än mig men Silva är naturligt starkare. Om han har ett bra camp inför matchen vinner han garanterat, säger han.

Vem Werdum möter i nästa match är i nuläget inte klart.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Tungviktarnas gala
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.