Toksnabb Anja körde ur

- 22/02/2009, 12:34 -

Världscupdrömmarna grusade när Anja Pärsson missade chansen i super-G.

Anja Pärsons drömmar om världscupseger är nog över för denna säsong.

– Surt förstås men vi har inte gett upp om totalsegern, det är 900 poäng kvar att köra om, säger tränaren Mikael Junglind.

I dagens super-G-tävling åkte Anja sanslöst snabbt, men tvingades ändå bryta just innan slutet.

– Anja kom för rakt på och bommade käppen. Hon var givetvis väldigt besviken eftersom segern troligen rök där, säger Ljunglind.

Tina Maze hade ledningen efter ett kanonlopp rakti igenom, men svenskan var i färd med att pulvrisera hennes topptid totalt. Efter halva backen var Pärson hela 1,20 sekunder snabbare än någon annan i tävlingen, och visade definitivt att toppformen finns där trots den senaste tidens nesliga nederlag.

Men dessvärre räckte det inte hela vägen. På det avslutande krönet, just innan det allra sista nedåtlutet före mål, stannade Pärson plötsligt upp. Hon hade tagit fel kurva runt en port och förstod att diskvalificering väntade. Tina Maze skakade förundrad på huvudet nere i målfållan.

Resultatet innebär att Maria Riesch och Lindsey Vonn - förutsatt att de kan hålla någotsånär ordning på nerverna - ensamma får göra upp om totalsegern i den totala världscupen. Något blågult hopp återstår knappast, ens i teorin.

– Det återstår nio tävlingar och många poäng kvar att köra om och vi har inte gett upp. Anjas åkform är bra, säger Ljunglind.

Världscupen drar nu vidare till Bansko, Bulgarien, där man kör två störtlopp och ett super-G i helgen.

– Det ska bli kul, vi har ju aldrig varit i Bulgarien, avslutar Ljunglind.

Skrivet av: