Söndag 1 Aug
Stockholm

Helgsummeringen: "Han blir större än Schumacher"

Rafael Nadal kan bli omsprungen av Novak Djokovic på världsrankingen, men undertecknad vidhåller att han ändå är bäst. Punkt slut.
1 av 3
Rafael Nadal kan bli omsprungen av Novak Djokovic på världsrankingen, men undertecknad vidhåller att han ändå är bäst. Punkt slut. Foto: Alastair Grant/SCANPIX
Sebastian Vettel kommer att vinna sitt andra raka mästerskap. Kan han slå landsmannen Michael Schumachers sju titlar? Mycket talar för det.
2 av 3
Sebastian Vettel kommer att vinna sitt andra raka mästerskap. Kan han slå landsmannen Michael Schumachers sju titlar? Mycket talar för det. Foto: Daniel Ochoa de Olza/SCANPIX
Sebastian Vettel. Kungen av Formel-1-cirkusen.
3 av 3
Sebastian Vettel. Kungen av Formel-1-cirkusen. Foto: Daniel Ochoa de Olza/SCANPIX

Nyheter24:s Björn Ehrnberg sätter ord på helgen som har gått.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Solnapolitikern:

Folkpartiets kommunalråd i Solna, Anders Ekegren, valde att berätta för Nyheter24 ett av de argument han framfört till AIK - angående klubbens stundande beslut om arena frågan:

– I Solna är AIK störst, i Stockholm Stad är de kanske tredje eller fjärde störst.

Nu är det bara att konstatera det uppenbara. Sebastian Vettel är på tok för överlägsen i sin älskade Red Bull-kärra för att någon ska hinna i kapp. Mycket mer än så är rakt av korkat att säga.

Men man kan alltid försöka.

Den vindsnabbe tysken har ju inte bara ett gäng tekniska genier i ryggen, han har även en magisk taktiker som levererar råden han behöver över intern-radion.

När Valencias Grand Prix drog igång var det inget snack om vad som krävdes. Långa stinter på de snabba däcken och framför allt en galen start som omöjliggjorde motståndarnas enda botemedel - DRS:en.

Och tysken levererade - såklart.

"Drag Reduction System" har för övrigt visat sig vara en guldgruva för den tidigare ack så blödande Formel 1-sporten. Tidigare avgjordes loppen under lördagen. Men nu, i den bästa av världar, kan vad som helst ske under söndagarna. Det är dock under förutsättningen att en 22-åring från Heppenheim inte tillåts att rycka direkt från start. Om det sker är det liksom kört.

Och nu är det bara att lyfta på hatten - vi har en ny världsstjärna av episka proportioner att ta till våra hjärtan. Rafael Nadal och Sebastian Vettel tar vid där Tiger dog av en järnfemma genom bakrutan och Michael Schumacher fick för sig att gammal faktiskt är äldst.

Apropå tennis, så Nadal vinner Wimbeldon.

There, I said it.

Lika bra att lägga ner när spanjoren smäller in forehands hårdare än Chuck Norris svingar sina vänsterjabbar. Tennisrankingen kommer under många år (förutsatt att Djokovic inte rycker upp sig och når final) att se ut på följande sätt:

1. Rafael Nadal.

2. Robocop.

3. Chuck Norris.

På andra sidan jordklottet

Samtidigt råder det som vanligt kaos i Sydamerika. River Plate, kanske en av världens mest klassiska klubbar, dukade under. Degraderade och förnedrade. Bespottade spelare och polis som beskjuter publiken med vattenkanoner hör väl inte till vanligheterna. Men scenerna som utspelade sig på El Monumental skulle ha fått den svenska Discplinnämnden att konkursförlägga valfri Stockholmklubb om samma skådespel skett här på hemmaplan.

För första gången på 110 år blir alltså Los Millonarios nedflyttade. Men vad fan gör det i den bästa av världar? Det är ju inte som att det är första gången en anrik klubb från en huvudstad härvar runt i de nedre regionerna utan att lova guld och gröna skogar...

... vilket osökt för oss in på Hammarby och superettan.

Deprissions-träsket som är Sveriges andraliga har gått från att vara en transportsträcka på väg mot tumult eller gloria - till att bli fotbollseuropas mest spännande liga.

Den meningen var ingen underdrift. Absolut inte, inte alls.

Undertecknad vidhåller stenhårt att meningen inte var ämnad som en underdrift. Lite på samma sätt som Solnapolitkern Nyheter24 inför midsommarhelgen kom i kontakt med:

AIK är Stockholm Stads fjärde största lag.

Hammarby möter för övrigt Ängelholm på Söderstadion under måndagskvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela