Fredag 17 Sep
Stockholm

Kongos galna vändning

Fransmannen Cheick Kongo stod för en klassisk comeback under nattens UFC on Versus 4 i Pittsburgh.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hela resultatet

Hos MMABloggen finns det fullständiga resultatet från galan.

När den planerade huvudmatchen fick strykas efter att Nate Marquards stoppats av läkarna fick Cheick Kongo (16-6-2) och Pat Barry (6-3) axla ansvaret.

De båda tungviktarna bjöd också på en match som publiken sent kommer att glömma.

Efter att ha växlat sparkar sänkte Barry sin motståndare med en överhandshöger ett par minuter in i matchen. Kongo gick i golvet och Barry rusade in för att avsluta matchen.

Domaren var en hårsmån från att bryta matchen när Kongo blev nerslagen en andra gång men fransmannen fick chansen att klara sig och tog verkligen vara på den.

På skakiga ben och med ryggen mot buren knottrade Kongo på Barrys vilda offensiv med en högerkrog och en uppercut. Slagen fick en överraskad Barry att gå ner och efter några hammarslag kastade sig domaren in för att rädda en utslagen Barry.

– Jag var tvungen att vinna matchen. Jag är väldigt lycklig, sa Kongo efter matchen.

Brenneman stal showen

När Marquardt plockades från galan dagen före invägningen stod Rick Story (13-4) utan motståndare.

In hoppade då Charlie Brenneman (14-2) som nyligen fått sin match på galan inställd. Få trodde dock att han skulle ha en chans mot den topprankade Story som stigit snabbt i rankinglistorna den senaste tiden.

De kunde inte ha mer fel.

Istället bjöd Brenneman på en uppvisning hur man ska slå en duktig brottare. Med ännu mera brottning.

Gång på gång kunde Brenneman, som också han har meriter som brottare på college, ta ner Story och ta poäng genom långa sekvenser med dominanta positioner.

Story fick istället rikta in sig på att hota med submissions men även om det var nära ett par gånger räckte det inte för att vända matchen.

Efter tre ronder gav domarna segern till doldisen Brenneman med siffrorna 29-28 och 30-åringen tog med det karriärens största seger och stoppade Storys vinstsvit på sex matcher.

Mitrione vann enkelt

På galan tog även Matt Mitrione (5-0) ännu en seger då han slog ut Christian Morecraft (7-2) med en vacker slagkombination i rond två.

Matchen var nästintill spel mot ett mål och den tidigare NFL-spelaren visade att han fortsätter att utvecklas i sin nya sport.

Se höjdpunkterna från huvudmatchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela