Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lista: Fem av de sämsta sportreklamerna någonsin

Tim Tebow står och kramar om sin kära mor. Gulashsoppa!
1 av 3

Tim Tebow står och kramar om sin kära mor. Gulashsoppa!

Mario, Mario, Mario... Hur tänkte du här?
2 av 3

Mario, Mario, Mario... Hur tänkte du här?

Lila bakgrund. Blicken! Kavajen! Hårsvallet. Larry Bird levererar kanske den sämsta reklamfilmen någonsin.
3 av 3

Lila bakgrund. Blicken! Kavajen! Hårsvallet. Larry Bird levererar kanske den sämsta reklamfilmen någonsin.

Sport | 30/06/2011 14:02

Nyheter24 bjuder er på nostalgi och kvälvningar. Det har nämligen blivit dags att lista de fem sämsta sportreklamerna genom tiderna.

Det bör vara officiellt vid det här laget. Henrik Lundqvists "Head & Shoulders"-reklam kan vara en av de sämsta som någonsin har producerats- åtminstone bland de som haft anknytning till sport. Men trots det, måste man ställa sig frågan var den sållar sig bland de absolut största marknadsförande hjärnsläppen?

Kan Lundqvist ta en plats bland de fem sämsta sportreklamerna som kanske någonsin har spelats in?

5. Det finns inte så mycket att säga om Jim McMahon annat än att quarterbacken saknade all form av smak. Men det briljanta med reklamfilmen här nedan är inte hur ofantligt ful McMahon är, det är att produkten som ska säljas är till och med ännu fulare.

Tim Tebow kan vara en av de mest irriterande människorna på denna jord. Faktumet att han mot all förmodan är enormt charmig, stentät och har världen framför sig spär på föraktet. Men att han är tokreligiös gör en galen.

Här medverkar han i denna anti-abortreklam från den ultrakonservativa organisationen Focus on the Family - som sändes under super bowl 2010. Och när den är över, önskar man inget mer än att mamman fattat ett helt annat beslut.

Henrik Lundqvist. Allvarligt, vad ska man säga? Denna lilla påkostade reklamsnutt är så katastrofalt usel att man inte bara tappar hakan, man plockar helt enkelt fram rakmaskinen och löser problemen den vägen.

Han konkurrerar med Wayne Gretzky om titeln som den bäste hockeyspelaren genom tiderna...

Då är det otroligt att så många steg gått fullständigt åt fanderns när det vankas reklamfilmsinspelning.

Personen som klippte i hopp de fyra första sekunder... Personen som castade den lilla pojken? Mario Lemieuxs frisör? Och varför i helvete är det publik när han, av någon anledning, står utanför vilket random ställe som helst? Det är så dåligt att Nyheter24-redaktionen ger upp och lägger sig raklång ner på marken - detta är 31 sekunder som kan förstöra er syn.

Även om Lemieuxreklam var hemsk, katastrofal och allt det där. Trots det kan det faktiskt bli värre. En av världshistoriens bästa basketspelare ska nämligen sälja en bil. Och den här reklamfilmen har allt.

En grotesk produkt. En blick inte ens en mamma kan älska. Ett hårsvall som får flintskallar förlora all ångest. Jag menar, kolla in kavajen! Att han säger "Straight out"!?! En lila scen?

Men trots allt det där, så är det den sista halvsekunden av reklamfilmen som får den att drypa av snorslem.

Notera den magiska och oerhört obehagliga tystnaden: