Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cruz fick sin revansch

- 03/07/2011, 15:44 -
1 av 4

Eric Jamison

2 av 4

Eric Jamison

3 av 4

Eric Jamison

4 av 4

Eric Jamison

Dominick Cruz behöll bältet i UFC efter fem tuffa ronder mot veteranen Urijah Faber. I övrigt bjöds publiken i Las Vegas på en rad snabba avslut.

De knappt 13 000 åskådarna i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas fick se en betydligt längre match än när Dominick Cruz (18-1) och Urijah Faber (25-5) möttes år 2007.

Då vann Faber och behöll bältet. Den här gången var det en lättare viktklass och Cruz som kom in som regerande mästare. Efter fem jämna ronder var det också han som lämnade med bältet.

Det var ingen lätt uppgift för domarna då varje rond var jämn och svårbedömd.

Cruz träffade mer med kombinationer medan Faber träffade hårdare och slog ner mästaren flera gånger under matchen. Mästaren behöll dock lugnet och redde snabbt ut situationerna.

Rond fem var mästarens bästa rond då han både tog ner Faber samt träffade med ett vältajmat knä.

Segersiffrorna skrevs till 50-45, 49-46 och 48-47 till Cruz stora glädje. Han har nu besegrat den enda man som givit honom en förlust.

– Jag tycker att jag träffade hårdare. Jag hade honom skakad några gånger. Jag känner att jag vann matchen men jag vill gratulera Dominick, sa en besviken Faber efteråt.

Leben knockade legendaren

Matchen mellan Chris Leben (26-7) och Wanderlei Silva (33-11-1) hade knappt börjat innan det var slut.

Silva inledde en offensiv och träffade bra direkt i inledningen men Leben svarade med en vänsterkrok som sänkte brassen.

På marken försökte en skakad Silva överleva men Leben gav honom ingen chans utan avslutade med fler slag.

Efter 27 sekunder bröt domaren och en överlycklig Leben stod som segrare igen. För 35-åringen Silva kan det ha varit den sista stora matchen.

Ortiz vände sviten

Inte sedan 2006 hade Tito Ortiz (16-8-1) vunnit en match när han gick in mot Ryan Bader (12-2). Få gav också den slitne exmästaren en chans mot den fysiske Bader men Ortiz tänkte annorlunda.

Med en perfekt höger från nära håll slog han ner Bader i inledningen och efter ett par slag på marken fick han läge för en giljotin. Låset satt och Bader fick klappa villket fick Ortiz att fullkomligt explodera av glädje.

Segern var också nödvändig för att säkra en fortsättning i UFC för Ortiz.

Siver och Condit vann

På huvudkortet vann även Denis Siver (19-7) ett något kontroversiellt domslut över Matt Wiman (13-6).

I rond två var ryssen som är bosatt i Tyskland illa ute på marken men tog hem rond ett och tre knappt tack vare sin fysiska stående stil. Segern var hans fjärde i rad.

Någon tvekan om vem som vann var det dock inte mellan Carlos Condit (27-5) och Dong Hyun Kim (14-1-1).

Med ett perfekt hoppknä sänkte Condigt koreanen och avlossade en salva på marken innan domaren bröt Condit har nu vunnit 12 av sina 13 senaste matcher.

Se ett sammandrag från presskonferensen efter galan.