Novak Djokovic däckar ihop efter segern över Rafael Nadal.
1 av 5
Novak Djokovic däckar ihop efter segern över Rafael Nadal. - Foto: Stephen Pond/SCANPIX
En liten kyss som säger mer än tusen ord.
2 av 5
En liten kyss som säger mer än tusen ord. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Här se vi tronskiftet mitt framför våra ögon?
3 av 5
Här se vi tronskiftet mitt framför våra ögon? - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
"We'll fix it" - probably not.
4 av 5
"We'll fix it" - probably not. - Foto: SIMON DAWSON/SCANPIX
Bye, Bye, Bangura.
5 av 5
Bye, Bye, Bangura. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Helgsummeringen: "Kors i hela jävla taket"

Pudeln Pierre, Arsene Wengers förslutsvit håller i sig och en hemvändare gjorde det sanslösa - Runa gjorde mål!


Djokovic efter segern:

- Det är svårt att beskriva med ord, det är den bästa dagen i mitt liv. Wimbledon var den första tävlingen jag såg och det är den tävlingen jag alltid velat vinna. Jag väntar fortfarande på att jag ska vakna, sa Novak Djokovic efter matchen.

Under hela 2011 har Novak Djokovic bara förlorat en enda match, ett otroligt facit. För Rafael Nafal var det den första förlusten på 21 matcher i Wimbledon.

Det går inte att summera den här helgen utan att omgående lyfta fram den pudelälskande Belgradsonen, som med ett psyke av serbiskt maffiosostål (med tanke på att han trots allt saknade sin älskade hund Pierre) besegrade den annars så omutlige Rafael Nadal.

Vad som egentligen hände under matchen kan det ordas om i decennier framöver. Ballade Nadal ur? Fejkade Novak Djokovic sin skada i första set?

Oavsett vad blev finalen i Wimbeldon ett gastkramande ställningskrig och ett skådespel i hur man missar ladugårdsväggar. Stundtals övervägde undertecknande om jättarna verkligen skulle ha träffat jorden om gravitiationskraften inte existerade?

Med det sagt, och med psykbryten som utspelade sig på centercourten - är det ändå rätt underbart att vi äntligen fick se en ny dominant slå sig in bland de två andra giganterna.

Frågan är självfallet om det var ett tronskifte vi bevittnade i söndags?

Bye, bye, Bangura

Svensk sportjournalistiks mest uttjatade jävla uttryck fick nytt ved på brasan efter att Mohamed Bangura och landsmannen (b)angade in tre nya mål borta mot Halmstad.

Bang, Bang, Bangura - ett uttryck vi inte kommer höra mycket av fram mot höstkanten. Och tack gode gud för det. Inte så mycket för att spelarna inte är två av allsvenskans starkaste profiler - utan mer för att sportjournalistiken äntligen öppnar upp för nya klyschor att vandra in i vår gemensamma kanon.

Bye Bye Arsenal

Arsene Wenger har som vana att sälja av sina bästa spelare till klubbar där killarna åtminstone kan räkna med att vinna någon slags titel. Efter alla dessa år som dagisledare i världens näst mest skönspelande lag är fransmannen på väg att återigen sälja ut lagets stomme och - utan att ha vunnit en enda titel ett halvdussin år - återigen gå trofelösa under 2011/12.

Spelarna återvände nu under helgen till sina klubbar för att inleda försäsongen. Men Cesc Fabregas kommer att dra till Barcelona och kicka lite kula med kungarna av Katalonien. Samir Nasri ser än mer ut att vara på väg till Manchester United och kungarna av England.

Kvar sitter Wenger och funderar över lösningar tillsammans med ett glas vin och en längtan efter ett ålderdomshem någonstans på franska rivieran.

Björn Runström?

"Runa" gjorde två baljor - kors i hela fucking jävla taket.

/
/
/
AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.