Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Helgsummeringen: "Kors i hela jävla taket"

- 04/07/2011, 09:03 -
Novak Djokovic däckar ihop efter segern över Rafael Nadal.
1 av 5

Novak Djokovic däckar ihop efter segern över Rafael Nadal.

Stephen Pond/SCANPIX

En liten kyss som säger mer än tusen ord.
2 av 5

En liten kyss som säger mer än tusen ord.

Kirsty Wigglesworth/SCANPIX

Här se vi tronskiftet mitt framför våra ögon?
3 av 5

Här se vi tronskiftet mitt framför våra ögon?

Kirsty Wigglesworth/SCANPIX

"We'll fix it" - probably not.
4 av 5

"We'll fix it" - probably not.

SIMON DAWSON/SCANPIX

Bye, Bye, Bangura.
5 av 5

Bye, Bye, Bangura.

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Pudeln Pierre, Arsene Wengers förslutsvit håller i sig och en hemvändare gjorde det sanslösa - Runa gjorde mål!

Det går inte att summera den här helgen utan att omgående lyfta fram den pudelälskande Belgradsonen, som med ett psyke av serbiskt maffiosostål (med tanke på att han trots allt saknade sin älskade hund Pierre) besegrade den annars så omutlige Rafael Nadal.

Vad som egentligen hände under matchen kan det ordas om i decennier framöver. Ballade Nadal ur? Fejkade Novak Djokovic sin skada i första set?

Oavsett vad blev finalen i Wimbeldon ett gastkramande ställningskrig och ett skådespel i hur man missar ladugårdsväggar. Stundtals övervägde undertecknande om jättarna verkligen skulle ha träffat jorden om gravitiationskraften inte existerade?

Med det sagt, och med psykbryten som utspelade sig på centercourten - är det ändå rätt underbart att vi äntligen fick se en ny dominant slå sig in bland de två andra giganterna.

Frågan är självfallet om det var ett tronskifte vi bevittnade i söndags?

Bye, bye, Bangura

Svensk sportjournalistiks mest uttjatade jävla uttryck fick nytt ved på brasan efter att Mohamed Bangura och landsmannen (b)angade in tre nya mål borta mot Halmstad.

Bang, Bang, Bangura - ett uttryck vi inte kommer höra mycket av fram mot höstkanten. Och tack gode gud för det. Inte så mycket för att spelarna inte är två av allsvenskans starkaste profiler - utan mer för att sportjournalistiken äntligen öppnar upp för nya klyschor att vandra in i vår gemensamma kanon.

Bye Bye Arsenal

Arsene Wenger har som vana att sälja av sina bästa spelare till klubbar där killarna åtminstone kan räkna med att vinna någon slags titel. Efter alla dessa år som dagisledare i världens näst mest skönspelande lag är fransmannen på väg att återigen sälja ut lagets stomme och - utan att ha vunnit en enda titel ett halvdussin år - återigen gå trofelösa under 2011/12.

Spelarna återvände nu under helgen till sina klubbar för att inleda försäsongen. Men Cesc Fabregas kommer att dra till Barcelona och kicka lite kula med kungarna av Katalonien. Samir Nasri ser än mer ut att vara på väg till Manchester United och kungarna av England.

Kvar sitter Wenger och funderar över lösningar tillsammans med ett glas vin och en längtan efter ett ålderdomshem någonstans på franska rivieran.

Björn Runström??

"Runa" gjorde två baljor - kors i hela fucking jävla taket.