- Foto: Marcus Schreiber

Styrkebevis från Huck

WBO-mästaren Marco Huck knockade argentinaren Hugo Hernan Garay i tionde ronden.


Kort om boxning

Följ händelserna i boxningens värld både nationellt och internationellt på Kort om boxning, en del av Kampsport24.

Argentinaren Hugo Hernan Garay stod för en riktig utmaning mot tyske WBO-mästaren i cruiservikt Marco ”Käpt'n” Huck i München på lördagskvällen men rådde inte på den stabile mästaren.

Sydamerikanen öppnade dock förtroendeingivande och vann några av de första ronderna på en stark offensiv och en synbart mycket snabbare slagrepertoar än WBO-mästaren som mestadels riktades mot kroppen i form av krokar och uppercuts.

Garay var världsmästare hos WBA i lätt tungvikt en kortare period och det märktes verkligen. Han hade ett annat tempo i kroppen men självklart inte samma tyngd som Huck. Garay hade riktigt snabba händer och det firade delvis triumfer för honom inledningsvis.

Men Huck har i alla sina matcher en förmåga att göra bara precis så mycket som krävs för att stjäla rondsegrarna. Eller åtminstone göra domarna ringside så pass tveksamma att de ändå ger honom ronden.

Det noterades en nedslagning i första ronden på utmanaren men han skakade bara på huvudet och var uppe illa kvickt. Det var mer än knuff än någonting annat.

Mycket tydde på att Garay skulle ta Huck distansen ut. Det såg länge lovande ut men efter ungefär en minut in på den tionde ronden exploderade Huck som så många gånger förut med en tung träff och sedan var det hela över. Det kom som en blixt från klar himmel och var kraftfullt och häftigt.

Huck såg för stabil ut som alltid, pålitligheten själv skulle man kunna säga. Ett styrkebevis. 

Mästaren försvarade därmed sin titel för sjunde gången och knep sin 33:e seger och sin 24:e knockoutviktoria.

Huck har för övrigt bara en förlust på sitt matchfacit. Den kom mot regerande IBF-mästaren, klassens världsetta, amerikanen Steve Cunningham 2007 på TKO i rond 12.

Cruiservikten har i många år varit en ganska så trist viktklass att följa men en returmatch för Huck mot Cunningham vore onekligen en fight i fansens smak och skulle potentiellt kunna väcka lite liv i den annars rätt bleka viktklassen.

Hucks stil är slug men kanske inte så publikfriande, trots detta är han ändå en populär mästare hemma i Tyskland. Men i övriga delar av världen bär han litet anseende och anses ganska tråkig även om han är imponerande men ändå inte på något märkligt vis. En stark men ganska färglös mästare i det stora hela.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
WBO