Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen Overeem i Strikeforces Grand Prix

- 19/07/2011, 22:07 -
Overeem är inte nöjd med Strikeforce.

Overeem är inte nöjd med Strikeforce.

bigbearmma.com

En skadad tå gör att Alistair Overeem valt att hoppa av matchen mot Antonio Silva i september.

Den 10 september skulle Alistair Overeem (35-11-1) ha mött Antonio Silva (16-2) i semifinalen i Strikeforces Grand Prix i tungvikt.

Men i dag blev det känt att holländaren hoppat av på grund av en skadad tå.

Overeem ska därför ha velat möta Silva i oktober i stället men avtalet med TV-kanalen Showtime gällde en gala i september och gick inte att ändra.

– Den 10 september var det datumet Showtime vlle att vi skulle köra, så det är datumet vi måste använda. Det  är olyckligt att Alistair inte är tillgänglig men det är så här det blir när det finns reserver i en turnering, säger Dana White till MMAjunkie.

Ny motståndare för Sila blir den obesegrade Daniel Cormier (8-0).

Men kanske finns det mer än bara skadan bakom Overeems beslut att hoppa av matchen. Han uppges nämligen förhandla om ett nytt kontrakt med Zuffa och har också nyligen uttryckt en önskan om att möta bröderna Klitsjko i en boxningsmatch.

Enligt White väntas stjärnan dock vara tillbaka i Strikeforce så fort som möjligt. Kanske mot den som slutar som segrare i tungviktsturneringen.