Papy Abedi möter stjärna i UFC-debuten

- 20/07/2011, 21:37 -
1 av 2

Patrick Jenkinson

2 av 2

Ryan Remiorz

Det blir tuffast möjliga motstånd för Papy Abedi i debuten då han möter den meriterade Thiago Alves i Birmingham i november.

Få hade nog trott att Papy Abedi (8-0) skulle ställas mot någon som gått en titelmatch och rankas som en av världens tio bästa i sin allra första match i UFC.

Men på onsdagen gick ufc.com ut med att 33-åringen, som är bosatt i Stockholm, ställs mot brassen Thiago Alves (18-8).

Enligt UFC har de båda muntligen accepterat matchen som sker på UFC 138 den 5 november i Birmingham.

– Jag ska ge allt jag har och vinna matchen. Det är vinna eller försvinna för min del. Jag har ett fyramatchersavtal, men jag ser inte förbi denna första matchen. Jag kommer att göra allt som krävs för att vinna detta, säger Abedi till fightermag.se.

Lång erfarenhet

Alves utmanade så sent som för två år sedan Georges St. Pierre om bältet i weltervikt. Där blev det dock förlust och Alves har sedan dess förlorat två av sina tre matcher.

Men med tio segrar på 15 matcher i UFC sedan år 2005 är han långt mer erfaren än Abedi som endast gått åtta matcher under karriären.

Bland annat har 27-åringen Alves besegrat Josh Koscheck och Matt Hughes under sin tio år långa karriär.

För Abedi var den senaste matchen på Superior Challenge 6 i oktober förra året. Då besegrade han Nathan Schouteren via submission i den första ronden.

Sedan dess har Abedi, som har en bakgrund i judo, tvingats ställa in en match på grund av en knäskada.

Första matchen i weltervikt

Abedi har tidigare gått alla sina matcher i mellanvikt. Men inför debuten i UFC har han valt att gå ner sju kilo extra och prova på weltervikt.

Med sin imponerande fysik har en del frågat sig om Abedi kan ta sig ner till weltervikt, men enligt honom själv blir det inga problem.

– Att byta viktklass är det minsta problemet. Jag väger nu 80 kilo på morgonen, säger han.

I huvudmatchen på UFC 138 möts Chris Leben och Mark Munoz i en match som blir den första i organisationen som är fem ronder trots att det inte är en titelmatch.

Se Abedis senaste match:

Nästa artikel
Ny svensk till UFC