Söndag 1 Aug
Stockholm

Norén höll undan och vann

Alexander Norén tog sin tredje seger på Europatouren.
1 av 3
Alexander Norén tog sin tredje seger på Europatouren. Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Niklas Lemke spelade sitt livs golf.
2 av 3
Niklas Lemke spelade sitt livs golf. Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Robert Karlsson fick det aldrig riktigt att stämma.
3 av 3
Robert Karlsson fick det aldrig riktigt att stämma. Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Alexander Norén utklassade allt motstånd när han vann Scandinavian Masters med sju slag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Två svenskar i topp:

1. Alexander Norén, Sverige: -15.

2. Richard Finch, England: -8.

3. Niklas Lemke, Sverige: -5.

4. Scott Hend, Australien: -4

4. Pablo Martin, Spanien: -4

BÅLSTA. Svenske Alexander Norén trotsade vädergudarna som hade beställt blåsigt väder när den 39:e upplagan av Scandinavian Masters avgjordes idag på Bro Hof.

Han startade visserligen dagens tävling med elva slag till godo ner till tvåan Bubba Watson, men allt kan hända i golf – inte minst med en hård kulingvind som spelade ett spratt med de flesta av spelarna.

Boogies och dubbelboogies haglade in från alla håll och kanter, det skulle inte bli tal om några spektakulära scorer idag. Förutsättningar som passade Alexander Noréns med sin stora ledning ypperligt. Kunde han bara hålla sig i närheten av banans par ville det till ett smärre mirakel om han skulle gå miste om titeln.

Men kanske infann sig en viss nervositet hos 29-åringen som tappade hela sex slag under dagen. Tur då att han hade spelat till sig ett ointagligt försprång under de första tre dagarna. För när britten Richard Finch började rada upp birdies så blev det ändå en viss dramatik i uppgörelsen. När Finch slog ut på det sjuttonde hålet skiljde bara fem slag upp till Norén som stod för en olycklig dubbelboogie på det fjortonde. Då passade Finch själv på att göra en – med svenska ögon sett – välkommen dubbelboogie. Därmed var saken biff för svensken som tog sin tredje seger på Europatouren.

Näst bäste svensk blev Niklas Lemke som spelat sitt livs golf på Bro Hofs gröna gräs. Storfavoriten Robert Karlsson mäktade inte med mer än en delad sextondeplats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela