Världens bästa fotbollsspelare, Lionel Messi, och hans Barcelona Möter Manchester United i en repris av Champions League-finalen.
1 av 3
Världens bästa fotbollsspelare, Lionel Messi, och hans Barcelona Möter Manchester United i en repris av Champions League-finalen. - Foto: MANU FERNANDEZ / AP
Sergio Agüero kan få göra sin debut för Manchester City i helgen.
2 av 3
Sergio Agüero kan få göra sin debut för Manchester City i helgen. - Foto: Dave Thompson / AP
Thierry Henry gör comeback på Engelsk mark, mot sin gamla klubb Arsenal.
3 av 3
Thierry Henry gör comeback på Engelsk mark, mot sin gamla klubb Arsenal. - Foto: Tom Hevezi / AP

Sporthelgen: Det här får du inte missa

Nyheter24 listar helgens sporthändelser. Det finns en hel det godbitar du inte vill gå miste om.


Då drar de stora ligorna igång:

Premier League: Lördag, 13 augusti.

La Liga: Söndag, 21 augusti.

Serie A: Måndag, 28 augusti.

Bundesliga: Fredag, 5 augusti.

Världens snabbaste man på Stockholms Stadion, ett reprismöte från Champions League-finalen, stjärnmöte i damtennisen eller allsvensk toppstrid. Trots att de stora fotbollsligorna ute i Europa har uppehåll så finns det en rad spännande sporthändelser att se fram emot denna helg.

Nyheter24 guidar dig igenom den mest fullspäckade helgen i juli månad.

I kväll:

20.00, DN-Galan (SVT1):

Följ våra svenskhopp i Diamond League-jakten. Först ut är damernas stavhop med svenskhoppet Angelica Bengtsson i täten. Tätt följt av herrarnas 400 meter med en medaljsugen Johan Wissman för svensk del.

Och, naturligtvis, världens snabbaste man Usain Bolt vars 200 meters-lopp börjar 21.45.

Lördag:

05.00, tennis WTA-Stanford (Eurosportplayer):

Med knappt en månad kvar till US-Open har damernas förturneringar dragit igång. Under lördagsnatten drabbar två av tennisvärldens största stjärnor samman i Stanfords kvartsfinal. Serena Williams möter Wimbledontvåan Maria Sjarapova i ett riktigt prestigemöte.

15.00, Airtricity XI-Manchester City (Canal+ Extra3):

Ett stjärnspäckat Manchester City beger sig till Dublin för att spela ihop laget inför den kommande Premier League-säsongen. Med i truppen finns det senaste nyförvärvet Sergio Agüero, som högst troligt får göra sin debut i den ljusblå tröjan.

16.00, Malmö FF-Djurgården (Canal+ Sport1):

Malmö kommer stärkta till matchen efter en bragdartad vinst borta mot Glasgow Rangers i Champions League-kvalet senast. Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna firar 30 års-jubileum och räknar med att få med sig cirka 3 000 fans ner till Swedbank Stadion. En häftig inramning är att vänta mellan två av seriens mest klassiska lag.

20.00 VM-kvallottning (TV4 Sport):

Kvalgrupperna till VM 2014 som spelas i det fotbollstokiga Brasilien ska bestämmas. Det återstår att se om Sverige ännu en gång hamnar i en "dödens grupp".

Söndag:

01.00, Barcelona-Manchester United (Canal+ Sport1):

Senast lagen möttes var det final i Champions League. Inte riktigt samma förutsättningar nu när denna träningsmatch spelas i USA, men låt er inte luras: det finns en enorm prestige mellan dessa lag och Manchester United lär vara grymt revanschsuget efter nederlaget i CL-finalen senast.

14.00, Formel 1 Ungerns Grand Prix (Viasat Motor):

Totalledaren Sebastian Vettel har revansch att utkräva efter en snöplig fjärdeplats på hemmaplan förra veckan. Då vann Lewis Hamilton som säkerligen är ute efter sin andra raka seger.

16.30, Helsingborg-IFK Göteborg (Canal+ Sport1):

Titeljagande Helsingborg är ute efter att bibehålla avståndet ner till Elfsborg och AIK. Det blir det första provet utan Alexander Gerndt som är avstängd inför matchen och som lämnar för holländska FC Utrecht dagen efter.

17.15, Arsenal-New York Red Bulls (Canal+ Fotboll):

Den gamle Arsenal-ikonen Thierry Henry kommer att bemötas av stående ovationer när han äntrar Emirates Stadium på söndagseftermiddagen, trots att han denna gång gör det som motståndare. Arsenals fans hyser en enorm respekt för fransmannen och vise versa, vilket bäddar för en känslosam återförening.

17.30, Inter-Manchester City (Canal+ Extra3):

I med nya batterier i tevedosan, nu kommer ni att behöva zappa. Bara en kvart efter Arsenals match mot Henrys New York Red Bulls börjar nämligen det här stormötet. Interstjärnor som Wesley Sneijder och Samuel Etoó möter Manchester City med en nysignad Agüero i truppen. Sedan får vi inte glömma bort vår svenske supertalang John Guidetti som, om vi får hoppas, kan få lite speltid i denna stjärnspäckade drabbning.

19.00 AIK-Elfsborg (Canal+ Sport1):

Tabeltrean AIK mot tabelltvåan Elfsborg. Det är onekligen uppdukat för en sprakande tillställning när båda lagen ska försöka ta upp jakten på serieledande Helsingborg. Dessutom är scouter från självaste Manchester United på plats för att spana in skytteligaledaren Teteh Bangura. Snacka om ett värdigt avslut på en fullspäckad sporthelg.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.