Manchester United, med Nani och Wayne Rooney i spetsen, sparkar igång Premier League.
1 av 3
Manchester United, med Nani och Wayne Rooney i spetsen, sparkar igång Premier League. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Zlatan återvänder till Malmö för spel mot sin gamla klubb.
2 av 3
Zlatan återvänder till Malmö för spel mot sin gamla klubb. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Årets femte El Clasico när del ett av den spanska supercupen spelas.
3 av 3
Årets femte El Clasico när del ett av den spanska supercupen spelas. - Foto: Photoshot/Icon Sport/Bildbyrån

Superhelgen - matcherna du inte får missa

Svårt att välja bland alla supermatcher? Nyheter24 plockar ut guldkornen åt dig.


Här ser du matcherna

Lördag

16:00 Mjällby AIF - Syrianska FC - Canal + Fotboll

16:00 Liverpool FC - Sunderland - Viasat Fotboll

18:30: Newcastle United - Arsenal FC - Viasat Fotboll

Söndag

14:30 Stoke - Chelsea - Viasat Fotboll

16:00 Djurgården - Red Bull Salzburg (hockey) - TV10, Viasat Hockey

17:00 West Bromwich Albion - Manchester United - Viasat Fotboll

18:30 Malmö FF - Milan - SVT1

22:00 Real Madrid - Barcelona - TV4 Sport

Premier League-premiärer, El Clasico och Malmö FF-Milan. Det är bara en handfull av supermatcher som stundar denna fullspäckade sporthelg.

Nyheter24 guidar dig igenom den.

Lördag:

Väntan är äntligen över. Sommarens dassiga försäsongsmatcher är tack och lov ett avslutat kapitel. Nu drar Premier League, en av världens bästa ligor, igång.

16.00, Premier League-premiär och allsvensk bottenstrid:

På lördagens meny ser vi bland annat fram emot matchen mellan Liverpool och Sunderland, som förmodligen kommer ställa upp med Sebastian Larsson. Liverpool har revansch att utkräva efter fjolårets sjätteplacering som resulterade i att man missade europaspel. Räkna med att Anfield tar i för fulla muggar när spelarna äntrar arenan till "You'll Never Walk Alone". Matchen ser du på Viasat Fotboll.

Och behåll kanalen på och sätt dig tillbakalutad i tevesoffan. Bara minuter efter mötet på Anfield tar Newcastle emot Arsenal på St James' Park. Newcastle gjorde två av sina bästa matcher mot just "Gunners" förra säsongen när man först - till hela Englands förvåning - bortaslog Arene Wengers mannar på Emirates Stadium med 1-0. Och så klart, vansinnesmatchen den 5 februari tidigare i år där "The Magpies" svarade för en av de sjukaste upphämtningarna i mannaminne. 0-4 till Arsenal i halvtid, blev till 4-4 efter två straffmål av Joey Barton.

Men vi får för all del inte glömma bort det högintressanta streckmötet i allsvenskan. Mjällby och Syrianska placerar sig på en varsin sida av det fruktade nedflyttningsstrecket och endast tre poäng skiljer lagen åt. Syrianska kommer senast från en kaosartad match mot serieledande Helsingborg som resulterade i att man kommer till Mjällby med tunga avstängningar. Således ett tufft utgångsläge för nykomlingen inför vad som kan komma att bli säsongen viktigaste match. Ni som brinner för svensk fotboll får ratta in Canal+ Fotboll för bästa bevakning.

Söndag:

Se nu till att ta det lugnt med light-läsken på lördagskvällen. Söndagens schema är nämligen av yppersta klass.

14.30, Premier League:

Lagom efter lunch är det hög tid att infinna sig i tevefåtöljen. Fjolårets ligatvåa Chelsea, med den nye tränaren André Villas-Boas, är ute efter att upprepa fjolårets succéartade säsongsinledning. Stoke lär få det svettigt hemma på Britania Stadium. Viasat fotboll är kanalen det händer på.

16.00, Hockey, European Trophy:

Är du trött på ihållande sommarvärme och sandiga badkläder? Nu är det första vintertecknet här. De svenska elitserielagen har gett sig in i försäsongsturneringen European Trophy för att mäta krafterna inför den kommande säsongen. Djurgården tar sig an österrikiska Red Bull Salzburg hemma på Johanneshovs isstadion. Slå på TV10 för att bevittna drabbningen.

17.00, Premier League:

Om Stoke får en jobbig uppgift mot Chelsea, lär det sannerligen inte bli enklare för West Bromwich, som gästas av de regerande mästarna Manchester United med Nani och Wayne Rooney i spetsen. Duon har nämligen radat upp mål under försäsongen. Återigen är kanalen Viasat Fotboll.

18.30, Zlatan återvänder till Malmö:

Malmö FF har tagit sig till play off-spel i Champions League, där väntar spel mot kroatiska Dinamo Zagreb. Men dessförinnan ska skåningarna hälsa en gammal bekant välkommen till Swedbank Stadion. Zlatan Ibrahimovic och hans Milan kommer till landet för att spela en uppvisningsmatch mot "Di Blåe". Snacka om en bra värdemätare inför den stundande CL-matchen. Matchen visas på SVT1.

22.00, El Clasico:

I våras fick fotbollsvärlden uppleva en kavalkad med fyra "El Clasicon" inom loppet av mindre än en månad. Då präglades matcherna mellan Barcelona och Real Madrid av röda kort, filmningar och allmänt grisigt spel. Något som fick omvärlden att kritisera den spanska liga som av många påstås vara den liga där den vackraste fotbollen visas upp. När supercupens första av två matcher går av stapeln på Santiago Bernabéu lär de spanska stjärnorna vilja visa upp sin liga från dess bästa sida.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oskarshamns poängkung till Färjestad

Dahlins NHL-tränare sparkas

1 timme sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

2 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

3 timmar sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

3 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

idag 13:02
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.