Helgsummeringen: Härdsmältor och stjärnfall

- 15/08/2011, 09:10 -
Zlatan är fortfarande omåttlit älskad i sin hemstad Malmö.
1 av 5

Zlatan är fortfarande omåttlit älskad i sin hemstad Malmö.

Andreas Hillergren/SCANPIX

Keegan Bradley slog ur underläge och vann sin första major han någonsin deltagit i.
2 av 5

Keegan Bradley slog ur underläge och vann sin första major han någonsin deltagit i.

Charlie Krupa/SCANPIX

En makalös bedrift från Keegan Bradley såg till att han fick vinna sin första major.
3 av 5

En makalös bedrift från Keegan Bradley såg till att han fick vinna sin första major.

Matt Slocum/SCANPIX

4 av 5

Nick Potts/SCANPIX

5 av 5

Sang Tan/SCANPIX

Sönderköpta Arsenal. Otrohetsminnen gjorde sig påminda för Tiger och Zlatan blev tokhyllad - här är det vi minns från helgen som gick.

När sommaren går mot höst och värmen förvandlas till ångestförhärligande gråa moln bjuder också sporthelgerna på ett allt mer underbart utbud. Anledningarna att stanna inne blir med andra ord allt fler och fler.

I helgen som gick fick vi bevittna premiären av Premier League, en återvändande Zlatan Ibrahimovic, men även den sista av golfens fyra majors.

Och något oväntat bjöds vi på stjärnfall, nervknutar som drogs åt allt hårdare samt två ungdomar som trollband en hel moderatbandyvärld.

PGA-mästerskapen

När Tiger Woods visade att otrohetsaffärerna fortfarande biter sig kvar i i minnesloben och Rory McIlroy slog sönder handleden på andra slaget, skulle PGA-mästerskapen bli en batalj mellan Jason Dufner och en rookie vid namn Keegan Bradley.

På en av de tuffaste banorna som spelats under året levereade duon en sanslöst spännande match. Under sista dagens spel daskade de två titelaspiranterna i väg makalösa slag följt av totala härdsmältor. På 15:e hålet chippade bland annat Bradley ner kulan i vattnet, resultatet blev en trippelbogey och en turnering i sjön - trodde alla. Men Dufner ville inte vara sämre han.

Den okände Clevelandbon, drog även han ett fullkomligt värdelöst utslag rätt ner i plurret - på precis samma hål. Och i samma veva gjorde Bradley vad han behövde och drämde hem två viktiga birdies.

Vad som följde var ett sällan skådat särspel. Där Keeagan drog det längsta stråt på tre av de tuffaste hålen som spelats i år.

Robert Karlsson avslutade fint och blev delad fyra - ett mycket bra resultat i en av de största turneringarna för året.

Premier League

Manchester United har värvat som aldrig förr. Chelsea har däremot valt att ligga lågt på den mytomspunna Silly Season-marknaden. Något som fick ett kraftigt utslag i den första Premier League-omgången.

Trots att en viss Fernando Torres ändå visade på en gryende formkurva och att Andrè Villas-Boas återinförde sin läromästares klassiska 4-3-3, blev det endast 0-0 mot inkastmästarna från Stoke-on-Trent.

Även Liverpool och söndersålda Arsenal åkte på varsin respektive mina mot Sunderland samt Newcastle. Skillnaden mellan lagen var att Merseysidelaget förtjänade en seger samtidigt som Arsenal fick kämpa in i kaklet för en poäng.

Vad händer med Arsenal i år? Bara gudarna kan säga.

Utanför Birmingham gick det desto bättre för de regerande mästarna Manchester United. Och framför allt var det en av Sir Alex Fergusons alla nyförvärv som visade klass. Ashley Young spelade dels fram till Wayne Rooneys 1-0-mål innan han själv avgjorde matchen med en fin solorush från vänsterkanten. Frågan är nu om det finns någon som kan stoppa de röda djävlarna från nordväst?

Det är förmodligen endast David de Gea som står i vägen(?) för Rooney och grabbarna. Spanjoren stod för ännu en tabbe i matchen mot West Bromwich, och nu höjs röster om att dansken Anders Lindegaard ska få chansen.

Zlatan Ibrahimovic och en lila Lamborghini

I Malmö var en viss "Ibra" på besök och även om det inte finns mycket att orda om själva matchen, måste man lyfta på hatten och ge en eloge till Malmösupportrarna för en oerhört komisk tifoflagga.

En flagga gestaltandes av en leende Ibrahimovic och en enorm lila Lamborghini anspelade på den klassiska MFF-dokumentären - "Blådårar 2". Föga oväntat var den filmen betydligt mer givande för alla involverade än vad vi fick se på gräsmattan.

Men det var ändå ett kärt återseende mellan världens bäste svensk och ett himmelsblått gäng från södra Sverige.

El Clasicó?

Vad ska man säga om detta enorma fenomen? Filmningar, efterslängar och fantastiska mål blev det - i vanlig ordning. Det står allt mer klart att den spanska ligafotbollen kommer att avgöras över endast två matcher, för inte kan väl något lag (om Real Madrid och Barcelona når upp till standard) störa dessa två giganter?

Det enda vi får hoppas på är att baksmällan från ytterligare två hatmöten inte sätter spår på hela säsongen.