Lytle vann sin sista match

Chris Lytle vann över Dan Hardy i en vild batalj på UFC on Versus 5 som överlag bjöd på en hel del hårda smällar och tuffa matcher.


Hela resultatet

Det fullständiga resultatet samt alla bonusar finns hos MMABloggen.

Under invägningen berättade 36-åringen Chris Lytle (31-18-5), som debuterade 1999, att mötet med Dan Hardy (23-10) skulle bli hans sista för karriären.

Den tidigare proffsboxaren vill ägna mer tid åt sina fyra barn och bjöd publiken i Milwaukee på en holmgång i sin avskedsföreställning.

De tunga smällarna haglade i matchen som inledningsvis var mycket jämn. Men i den sista ronden tröttnade Lytle och Hardy såg ut att vara på väg mot en livsviktig seger efter tre raka förluster.

Britten tog dock det dåliga beslutet att gå på en nedtagning i slutminuterna. Det tackade Lytle för som förutom sina boxningsmeriter har svart bälte i brasiliansk jujutsu. Med 45 sekunder kvar fick Hardy ge upp för en giljotin och Lytle avslutade karriären som segrare.

– Jag älskar att fajtas. Jag älskar det antagligen mer än något i livet, förutom min familj, sa en rörd Lytle efter segern.

Henderson knäckte Miller

Topprankade Jim Miller (20-3) kom till matchen med en vinstsvit på sju matcher och en hägrande titelmatch. Han lämnade som en bruten fajter.

Över tre ronder blev 27-åringen från New Jersey dominerad som han aldrig tidigare blivit av den jämngamle Ben Henderson (14-2), tidigare mästare i WEC.

Henderson vann stående och kunde med sin överlägsna brottning gång på gång få överläge på marken där han straffade Miller med armbågar och tunga slag mot kropp och huvud.

Miller försökte upprepade gånger hota med submissions men hur bra lägen han än fick kunde Henderson ta sig ur och ge igen med slag som tidigt öppnade upp Millers ansikte.

I rond tre var det spel mot ett mål och Henderson var nära att vinna via teknisk knockout men Miller överlevde. Henderson har nu vunnit två raka matcher sedan han kom till UFC.

Cerrone vann enkelt

En som också kommit till UFC från WEC är Donald Cerrone (16-3). Men efter att ha förlorat mot Henderson två gånger i titelmatcher var han lite borträknad i den nya tuffare miljön. Nu har han vunnit tre raka i UFC.

Talangen Charles Oliveira (14-2) hade helt enkelt inget att sätta emot och efter en perfekt upercut kunde Cerrone som kallas "Cowboy" avsluta med en skur av slag innan domaren bröt matchen.

Cerrone är tuffare än de flesta och med utmärkt thaiboxning samt bra submissions kan han slå de flesta. Frågan är bara om han har brottningsförsvar nog att klara sig i en division fylld av meriterade brottare.

MMA
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

1 timme sedan

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

2 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

2 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.