"De flesta dopar sig"

- 19/08/2011, 00:27 -

Darryl Dyck

VIDEO. UFC-fajtern Krzysztof Soszynski hävdar att så många som 95 procent av de bästa utövarna använder prestationshöjande preparat.

Enligt Krzysztof Soszynski som fajtas i UFC är användandet av prestationhöjande preparat vanligare man kan tro inom professionell MMA.

– Jag skulle definitivt säga att någonstans runt 85 procent av killarna använder det. Särskilt de som har råd. Jag kan till och med gå så långt som att att säga att 95 eller 96 procent av de allra bästa använder. Det kan man se tydligt, säger han i en färsk intervju.

Det stora problemet enligt Soszynski är att det i nuläget är så lätt att dopa sig då fajters endast testas av de atletiska kommissionerna i USA i samband med själva matchen.

– Jag stödjer helt slumpmässiga tester. Tio veckor före, sex veckor före. Det är då alla missbrukar medicinerna och tar sitt testosteron och sina steroider. Det är då de borde testas, säger Soszynski.

På senare år har bland annat UFC-fajters som Nate Marquardt, Chael Sonnen och Thiago Silva fastnat i dopingkontroller.

I Marquards och Sonnens fall hävdar de att det handlar om behandlingar mot lågt testosteron, Marquardt har även fått rätt och är inte längre avstängd.

Se Soszynski uttala sig i The MMA Hour: