Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jätteavtalet med Fox klart

- 19/08/2011, 12:01 -
1 av 4

Reed Saxon

2 av 4

Reed Saxon

3 av 4

Reed Saxon

4 av 4

Reed Saxon

Under en presskonferens meddelade tv-kanalen Fox att man skrivit ett avtal på sju år med UFC. Den första galan på Fox sänds redan i november.

Avtalet som ryktats vara på gång tidigare i veckan är nu verklighet. UFC har slutit ett avtal med Fox Broadcasting Company som gäller över sju år och innebär att UFC-galor sänds live på Fox, en av amerikas största tv-kanaler.

– Det har funnits en hel del milstoplar under de senaste 10 åren. Men det här är den största. Det här är vad jag alltid velat. Målet var att få en deal med Fox, inte bara för att det är det största tv-nätverket i landet utan för att de visar alla andra stora sporter. Det här kommer att ta sporten till nästa nivå, sa Dana White om avtalet.

Fox har nu rätten att sända upp till fyra UFC-galor live på sin huvudkanal varje år. Avtalet startar med en gala den 12 november.

Utöver det kommer det 32 veckor om året visas matcher live på Fox-ägda kabelkanalen FX. Det kommer att vara sex UFC Fight Nights samt 24 veckor av The Ultimate Fighter som kommer att få ett nytt format. Varje vecka kommer tittarna att rösta på vilka som ska mötas i nästa veckas avsnitt. Programmet visar sen veckan fram till matchen och avslutas med att matchen sänds live.

I september visas den kommande säsongen av programmet på Spike TV, men från och med nästa år görs den i sitt nya format.

Enligt vissa rapporter kommer Fox att betala över 90 miljoner per år till UFC.

Under presskonferensen visades följande video:

Se Dana White prata om avtalet:

/
FOX
/
MMA
/
UFC